15.8 C
Chania
Tuesday, December 16, 2025

Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη σήμανε την έναρξη

Ημερομηνία:

Με μεγάλη συμμετοχή και τον εγγονό του Μίκη Θεοδωράκη να δίνει την εκκίνηση, πραγματοποιήθηκε ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας.

Οι αγώνες δρόμου επέστρεψαν στον στίβο, με το πανελλήνιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου να διεξάγεται παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Μια διοργάνωση που φέτος έγινε αφιερωμένη στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη και θα συνεχίσει να γίνεται στη μνήμη του και τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, οι διοργανωτές έφεραν τον εγγονό του, Αγγελο Παπαγγελίδη-Θεοδωράκη στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να δώσει την εκκίνηση στον αγώνα.

imimarathonios_aponomi

«Από την αρχαία Ελλάδα ο αθλητισμός είχε άμεση σχέση με τον πολιτισμό. Η οικογένεια Θεοδωράκη ευχαριστούμε πολύ τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων για την μεγάλη τιμή που έκανε να αφιερώσει τον Ημιμαραθώνιο στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη. Ελπίζουμε ότι στις επόμενες διοργανώσεις θα δοθεί ευκαιρία να αναδειχθεί και το πολιτιστικό πρόγραμμα» ανέφερε ο εγγονός του αείμνηστου συνθέτη.

Ο Ημιμαραθώνιος έγινε με ορισμένες προσαρμογές, καθώς λόγω της μεγάλης συμμετοχής οι αθλητές έφευγαν ανά γκρουπ.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα μελέτη λέει ότι η κατάθλιψη είναι νόσος του ανοσοποιητικού

Όσο η κατάθλιψη βασανίζει όλο και περισσότερο κόσμο, τόσο...

Αγρότες: Βάση για διάλογο οι εξαγγελίες της κυβέρνησης – Οι κόκκινες γραμμές τους

Με θετικό βλέμμα βλέπουν οι αγρότες τις χθεσινές εξαγγελίες του υπουργού...