Ηράκλειο: “Άφαντα” τα σπίτια λόγω Airbnb – Στα ύψη τα ενοίκια

Κανένα σχόλιο

Μεγάλη ζήτηση για παλιές μονοκατοικίες και παλιά διαμερίσματα κυρίως στο κέντρο του Ηρακλείου και πέριξ αυτού, αναζητούν αγοραστές, προκειμένου να τα διαθέσουν σε βραχυχρόνιες μισθώσεις, που φέτος στην Κρήτη έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ καταγράφοντας αύξηση 306%!

Σύμφωνα με την πρόεδρο των κτηματομεσιτών Αρτεμη Μαυράκη η οποία μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη, αυτή η ζήτηση έχει ανεβάσει τις τιμές, καθώς δεν υπάρχουν πολλά τέτοια διαθέσιμα ακίνητα.

Την ίδια ώρα υπάρχει ζήτηση για αγορά πρώτης κατοικίας από ντόπιους αγοραστές με προτίμηση σε ακίνητα που χτίστηκαν από το 1990 και μετά, καθώς και σε οικόπεδα, προκειμένου να χτίσουν.

"Sponsored links"

Πρόβλημα όμως υπάρχει αυτήν την περίοδο στην αγορά των ακινήτων διότι οι συμβολαιογράφοι απέχουν από κάθε πράξη συμβολαίου και ως εκ τούτου η αγορά των ακινήτων έχει παγώσει.

Επαγγελματική Στέγη

Την ίδια ώρα και όπως περιγράφει η κ. Μαυράκη, ενδιαφέρον υπάρχει και επαγγελματική στέγη η αγορά της οποίας είναι σε καλύτερη φάση από ότι ήταν προ κορωνοϊού.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στους εμπορικούς δρόμους οι οποίοι στο Ηράκλειο είναι λίγοι

“Καίνε” τα ενοίκια

Ως κοινωνικό πρόβλημα χαρακτήρισε την αύξηση στην τιμή των ενοικίων η κ. Μαυράκη ένα θέμα που “καίει” πολλούς πολίτες και ειδικά τα νέα ζευγάρια που αναζητούν στέγη. Στο Ηράκλειο, όπως λέει η κ. Μαυράκη, υπάρχουν πολλοί ιδιοκτήτες που έχουν αποσύρει τα ακίνητά τους από την ενοικίαση, προκειμένου να τα διαθέσουν προς βραχυχρόνια μίσθωση με συνέπεια να μην υπάρχουν ακίνητα και αυτά που υπάρχουν να διατίθενται σε πάρα πολύ υψηλές τιμές. “Έχουμε μισθώματα Παρισιού με μισθούς Βουλγαρίας” σχολίασε η Πρόεδρος των Κτηματομεσιτών.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live