Ηράκλειο: Ανάπλαση στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη

Κανένα σχόλιο

Στην ανάπλαση του περιβάλλοντα και κοινόχρηστου χώρου στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου. Μεταξύ άλλων θα γίνουν φυτεύσεις που θα αλλάξουν την εικόνα του χώρου και άλλες παρεμβάσεις που έχει ανάγκει το σημείο για να είναι περισσότερο ελκυστικό.

Το έργο έχει ενταχθεί από το Δήμο Ηρακλείου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFEGRIN και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ολοκλήρωσή του αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα όσα είπε στο ekriti ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιάννης Αναστασάκης.

Ο χώρος του Τάφου του Καζαντζάκη αποτελεί σημαντικό και εμβληματικό αξιοθέατο της πόλης του Ηρακλείου δεχόμενο μεγάλο αριθμό από τοπικούς αλλά και αλλοδαπούς επισκέπτες. Το μνημείο του Τάφου έχει τοποθετηθεί επί ενός μεγαλύτερου μνημείου, αυτό του Χάνδακα του Ηρακλείου δηλαδή του Ενετικού τείχους που περιβάλει εξ’ ολοκλήρου το κέντρο της πόλης.

"Sponsored links"

Η σύνδεση των δύο μνημείων που συνευρίσκονται στον ίδιο Τόπο, κατορθώθηκε με τη δημιουργία σχεδιαστικών αξόνων, οι οποίοι εκκινούν από τις γωνίες του πενταγώνου που σχηματίζει το Τείχος και διέρχονται από το σημείο του Τάφου Καζαντζάκη.

Οι σχεδιαστικοί άξονες εδραιώνονται καθώς την πορεία τους ακολουθούν διαδρομές που συνδέουν τα δύο μνημεία σε ακτινωτή διάταξη.

Οι διαδρομές αυτές λαμβάνουν υπόψη τους την υψομετρική διαφορά μεταξύ πρασίνου και περιφερειακής διαδρομής και έχουν σχεδιαστεί ώστε να επιφέρουν, εκτός από οπτική και τη λειτουργική διασύνδεση μεταξύ των δύο μνημείων.

Η αισθητική βαρύτητα του σχεδιασμού, υποστηρίζεται και από τη γραμμική φύτευση των φυτικών ειδών, η οποία ακολουθεί τις προτεινόμενες διαδρομές.

Ως φυτά, έχουν επιλεγεί στη συντριπτική πλειοψηφία αυτοφυή φυτά της Κρητικής χλωρίδας, προκειμένου να αναδειχθεί η πλούσια χλωριδική υπόσταση της Κρήτης, η δυνατότητα χρήσης της σε αστικά Τοπία και να επιτευχθεί η εξοικείωση των επισκεπτών με τα αυτοφυή φυτά.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live