22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ηράκλειο: Αποψιλώνονται υπηρεσίες λόγω της κινητικότητας των υπαλλήλων

Ημερομηνία:

Μπορεί η παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας κατά 4 μήνες να δίνει μια μεγάλη ανάσα στους ίδιους αλλά και σε δήμους, περιφέρειες και άλλους φορείς στους οποίους προσφέρουν εργασία, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού αλλά και της κινητικότητας των υπαλλήλων.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη 101,5 και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου Ηρακλείου, κ. Μαρία Καναβάκη, αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν και στις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού σε όλες τις Διευθύνσεις του Δήμου εστιάζοντας στην κινητικότητα των υπαλλήλων αλλά και στη απελευθέρωση των προσλήψεων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Όπως είπε 22 εργαζόμενοι έχουν αιτηθεί τη μετακίνησή τους σε άλλο φορέα με αποτέλεσμα και αν εγκριθούν θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στις υπηρεσίες που ανήκουν. Πρόκειται για μηχανικούς, γεωπόνους, οδηγούς και διοικητικούς υπαλλήλους.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς από τη μια στους δήμους έχουν προστεθεί μια σειρά αρμοδιοτήτων και από την άλλη δεν μπορούν να κάνουν προσλήψεις ενώ μεγαλύτερες είναι οι παρενέργειες σε μικρότερους δήμους.

Στα θετικά, η κ. Καναβάκη ανέφερε τις προσλήψεις 1276 ατόμων στην Δημοτική αστυνομία σε όλους τους δήμους με το Ηράκλειο να έχει καταθέσει αίτημα για την πρόσληψη 50 ατόμων την ώρα που στην υπηρεσία υπηρετούν αυτή τη στιγμή μόλις 19 εργαζόμενοι.

Επίσης την πρόσληψη 5 ατόμων, μόνιμων υπαλλήλων στις ειδικότητες του αρχιτέκτονα, πολιτικού μηχανικού, οικονομολόγου που θα στελεχώσουν τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου.

Θετική η παράταση για την Κοινωφελή εργασία

Η Αντιδήμαρχος, τόνισε ότι είναι θετικό που παρατείνονται κατά 4 μήνες οι συμβάσεις των εργαζομένων, των λεγόμενων 8μηνιτών, που θα βοηθούν τις υπηρεσίες.

Εξέφρασε όπως τον προβληματισμό της για το εάν το πρόγραμμα της Κοινωφελούς εργασίας θα συνεχίσει τα υφίσταται και μετά τον Απρίλιο.

Στο Δήμο Ηρακλείου υπηρετούν τώρα περίπου 270 άτομα με 8μηνη σύμβαση, που εξυπηρετούν μεγάλο μέρος των αναγκών σε διάφορους νευραλγικούς τομείς όπως η καθαριότητα, τεχνικοί κ.α που εάν φύγουν τότε το πρόβλημα θα διογκωθεί.

Συνολικά σε όλη τη χώρα υπάρχουν 25.000 θέσεις του προγράμματος και έχουν κατανεμηθεί ως εξής:

Δήμοι: 20.397 θέσεις (81,6%) (για την κατανομή ελήφθησαν υπόψη οι αυξημένες ανάγκες των δήμων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού)

Περιφέρειες: 2.566 θέσεις (10,3 %)

Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: 348 θέσεις (1,4 %)

"google ad"

Λοιποί Φορείς: 1.689 θέσεις (6,7 %).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό στον κόμβο Γαλατά

Ένας οδηγός μηχανής τραυματίστηκε, σε τροχαίο ατύχημα που συνέβη...

Δράσεις από το Μουσικό Σχολείο Χανίων

Μια σειρά από μουσικές δράσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες...

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...