15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ηράκλειο: Αυξήθηκαν τα χειρουργεία στο ΠΑΓΝΗ – Σε εκκρεμότητα 5.600 χειρουργεία

Ημερομηνία:

Σε κανονικούς ρυθμούς έχει επιστρέψει εδώ και λίγες ημέρες η λειτουργία του συνόλου των ιατρικών υπηρεσιών του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου που λόγω κορωνοϊού είχε μπει σε ειδικό καθεστώς τα τελευταία δύο χρόνια όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Η καλή εικόνα αυτή εικόνα αποτυπώνεται στις διάφορες υπηρεσίες που παρέχει το ΠΑΓΝΗ στους ασθενείς όπως πχ στα χειρουργεία που λόγω covid είχε ανασταλεί η λειτουργία τους στο ήμισυ περίπου. Ενδεικτικά ανέφερε ότι σήμερα νοσηλεύονται στην κλινική covid μόλις 7 ασθενείς και από αυτούς οι 2 στη ΜΕΘ.

Γίνονται περισσότερα χειρουργεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, υπήρχαν σε εκκρεμότητα 5.600 χειρουργεία λόγω μείωσης των χειρουργικών τραπεζιών. Δηλ από 9 προ covid στα 5 χειρουργικά τραπέζια για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προς το τέλος του 2021, όπως ανέφερε ο διοικητής, επανήλθαν στα 9 λόγω της ύφεσης που παρουσίασε η πανδημία. Όμως λόγω νέας έξαρσης αρχές του 2022 επανήλθαν στα 5 χειρουργικά τραπέζια.

Από τις 15 Μαίου εδώ και 9-10 ημέρες όμως λειτουργούν ήδη τα 8 και το επόμενο διάστημα και το ένατο χειρουργικό τραπέζι.

“Με αυτό τον τρόπο θα γίνονται περισσότερες επεμβάσεις και έτσι σταδιακά, επεσήμανε ο κ. Χαλκιαδάκης, θα μειώνεται ο αριθμός των εκκρεμών χειρουργείων”.

Επίσης λόγω covid- 19 είχαν συγχωνευθεί κλινικές και σταδιακά θα επανέλθει η κανονική λειτουργία τους και η επαναδραστηριοποίησή τους.

Μεγάλο πρόβλημα όμως παραμένουν τα ραντεβού για εξετάσεις λόγω του μεγάλου όγκου των ασθενών που συρρέουν απ όλο το νησί με αποτέλεσμα τις διαμαρτυρίες των ασθενών.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ