Ηράκλειο: Αυξήθηκαν τα χειρουργεία στο ΠΑΓΝΗ – Σε εκκρεμότητα 5.600 χειρουργεία

Κανένα σχόλιο

Σε κανονικούς ρυθμούς έχει επιστρέψει εδώ και λίγες ημέρες η λειτουργία του συνόλου των ιατρικών υπηρεσιών του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου που λόγω κορωνοϊού είχε μπει σε ειδικό καθεστώς τα τελευταία δύο χρόνια όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Η καλή εικόνα αυτή εικόνα αποτυπώνεται στις διάφορες υπηρεσίες που παρέχει το ΠΑΓΝΗ στους ασθενείς όπως πχ στα χειρουργεία που λόγω covid είχε ανασταλεί η λειτουργία τους στο ήμισυ περίπου. Ενδεικτικά ανέφερε ότι σήμερα νοσηλεύονται στην κλινική covid μόλις 7 ασθενείς και από αυτούς οι 2 στη ΜΕΘ.

Γίνονται περισσότερα χειρουργεία

"Sponsored links"

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης, υπήρχαν σε εκκρεμότητα 5.600 χειρουργεία λόγω μείωσης των χειρουργικών τραπεζιών. Δηλ από 9 προ covid στα 5 χειρουργικά τραπέζια για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προς το τέλος του 2021, όπως ανέφερε ο διοικητής, επανήλθαν στα 9 λόγω της ύφεσης που παρουσίασε η πανδημία. Όμως λόγω νέας έξαρσης αρχές του 2022 επανήλθαν στα 5 χειρουργικά τραπέζια.

Από τις 15 Μαίου εδώ και 9-10 ημέρες όμως λειτουργούν ήδη τα 8 και το επόμενο διάστημα και το ένατο χειρουργικό τραπέζι.

“Με αυτό τον τρόπο θα γίνονται περισσότερες επεμβάσεις και έτσι σταδιακά, επεσήμανε ο κ. Χαλκιαδάκης, θα μειώνεται ο αριθμός των εκκρεμών χειρουργείων”.

Επίσης λόγω covid- 19 είχαν συγχωνευθεί κλινικές και σταδιακά θα επανέλθει η κανονική λειτουργία τους και η επαναδραστηριοποίησή τους.

Μεγάλο πρόβλημα όμως παραμένουν τα ραντεβού για εξετάσεις λόγω του μεγάλου όγκου των ασθενών που συρρέουν απ όλο το νησί με αποτέλεσμα τις διαμαρτυρίες των ασθενών.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live