16.8 C
Chania
Wednesday, November 29, 2023

Ηράκλειο: Βγαίνουν στους δρόμους για τη διάλυση του Βενιζέλειου νοσοκομείου

Ημερομηνία:

Σε κατάσταση διάλυσης βρίσκεται το Βενιζέλειο Νοσοκομείο σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων αναφέροντας ότι το νοσοκομείο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όπως και άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης.

Οι εργαζόμενοι έχουν απευθύνει κάλεσμα την Τετάρτη (11/10) στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για ευρεία σύσκεψη προκειμένου να συντονιστούν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, άλλοι φορείς και απλοί πολίτες, που μάχονται για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος Υγείας και κινητοποιούνται ενάντια στην απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων.

Για την επόμενη Τετάρτη (18/10) έχει ήδη προκηρυχθεί στάση εργασίας και πορεία διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο, από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο προς την πλατεία Ελευθερίας.

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου και η τριμελής επιτροπή Ιατρών του Βενιζελείου απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην σχεδιαζόμενη κινητοποίηση:

«Ενώ τα αυξανόμενα προβλήματα βυθίζουν όλο και περισσότερο το Βενιζέλειο, η σιωπή των υπευθύνων εντός και εκτός Κρήτης έχει γίνει εκκωφαντική. Αντί να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες έστω και την ύστατη στιγμή προκειμένου να διασωθεί η δημόσια υγεία, παραμένουν κρυφοί θεατές της κατάρρευσής της. Δεν αφουγκράζονται την αγωνία των επιστημονικών και θεσμικών οργάνων του νοσοκομείου και βέβαια των εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα που βλέπουν την κατάρρευση του Βενιζελείου να εξελίσσεται. Αντιθέτως, επιμένουν στις πρακτικές των μετακινήσεων και των «εντέλλεσθε» προκειμένου να κερδίσουν τι;… Μάλλον να εξωθήσουν κάποιους ακόμα γιατρούς σε παραίτηση.

Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση Ιατρών που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου συζητήθηκε τι έχει γίνει ως τώρα, πού βρισκόμαστε και τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Είναι ανακουφιστική και συγκινητική η ολοένα και μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου, που εκδηλώνει με ποικίλους τρόπους τον προβληματισμό του και διαμαρτύρεται μαζί μας. Για το λόγο αυτό και για το γεγονός πως δεν επιζητούμε την περαιτέρω ταλαιπωρία των ασθενών, αντιθέτως θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας των τακτικών πρωινών και απογευματινών εξωτερικών ιατρείων.

Σε συνέχεια πρόσφατης σύσκεψης των διευθυντών των τμημάτων του Βενιζελείου όπου αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής προς τον υπουργό υγείας σχετικά με τα προβλήματα των τμημάτων τους, πρόκειται να ακολουθήσει εκδήλωση ενημέρωσης του κόσμου από τους διευθυντές, με ταυτόχρονη πρόσκληση για συμμετοχή των εκλεγμένων πολιτικών προσώπων του νομού.

Παράλληλα, συνεχίζεται από την πλευρά μας η προσπάθεια ενημέρωσης του κρητικού λαού για τα προβλήματα του νοσοκομείου και της δημόσιας υγείας γενικότερα. Σ΄ αυτό το πλαίσιο προγραμματίζεται στάση εργασίας την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και πορεία διαμαρτυρίας από το Βενιζέλειο προς την πλατεία Ελευθερίας. Καλούμε τον κόσμο δίπλα μας.

Καλωσορίζουμε και συμμετέχουμε σε πρωτοβουλίες πολιτών και φορέων που έχουν πρόθεση την στήριξη της δημόσιας υγείας».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ