18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ηράκλειο: Γεμάτες οι Εντατικές αυξάνονται τα περιστατικά covid και γρίπης – Τι λένε οι Διευθυντές

Ημερομηνία:

Μεγάλη πίεση δέχονται αυτές τις ημέρες οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων του Ηρακλείου που καταγράφουν πληρότητες της τάξης του 100%.

Οι ασθενείς καταλήγουν με διάφορα νοσήματα για νοσηλεία στην ΜΕΘ ενώ αυτή την περίοδο υπάρχει έξαρση τόσο στα περιστατικά με κορωνοϊό, όσο και με γρίπη.

Σύμφωνα με τους διευθυντές των Τμημάτων Εντατικής του Βενιζέλειου και του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ανέστη Κιούλπαλη και Ευμορφία Κονδύλη, η πλειοψηφία των ασθενών είναι ηλικιωμένοι και με υποκείμενα νοσήματα.

Η covid -19 είναι βέβαιο ότι δεν έχει εξαφανιστεί και όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη η πνευμονολόγος-εντατικολόγος κ.Κονδύλη αυτή την στιγμή στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται 6 ασθενείς με κορωνοιό και αναμένεται η εισαγωγή ακόμη δυο ακόμη περιστατικών.

Για την αύξηση των περιστατικών γρίπης μας μίλησε ο κ. Κιούλπαλης υπογραμμίζοντας ότι το αντιγριπικό εμβόλιο είναι αναγκαίο για μεγάλο αριθμό ανθρώπων, ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν πάει ακόμη να εμβολιαστούν.

«Ο κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί έστω και στο «και πέντε», τονίζουν οι εντατικολόγοι και προειδοποιούν ότι έρχεται έξαρση των περιστατικών της γρίπης .

«Όσοι δεν έχουν κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο, ειδικά αν ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά και να χρειαστούν νοσηλεία στην Μονάδα» είπε η κ.Κονδύλη.

Θα πρέπει πάντως να επισημανθεί ότι ο κόσμος έχει «γυρίσει την πλάτη» στον αντιγριπικό εμβολιασμό.

Η εμβολιαστική περίοδος έληξε στα μέσα Δεκεμβρίου, ωστόσο γιατροί και φαρμακοποιοί καλούν τους πολίτες να κάνουν έστω και τώρα το εμβόλιο.

«Οι εμβολιασμοί έχουν πάει πίσω ,περιμένουμε μεγάλη έξαρση της γρίπης, πρέπει όλοι οι υγειονομικοί να κινητοποιηθούμε για να πείσουμε τον κόσμο ότι είναι αναγκαίοι» είπε στο Ράδιο Κρήτη το μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοποιών Γιάννης Τσικνδηλάκης.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...