15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ηράκλειο: Δαρβινική Δευτέρα με θέμα την ψυχολογία του αντι-εμβολιασμού

Ημερομηνία:

Δαρβινική Δευτέρα για την ψυχολογία του αντι-εμβολιασμού θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα. Το θέμα θα αναπτύξει ο Ευάγγελος Καραδήμας, Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αναλυτικά: 

Η αντίσταση στον εμβολισμό κατά του κορωνοϊού έφερε στη επιφάνεια την γενικότερη στάση του ατόμου έναντι των δυνητικών επεμβάσεων της ιατρικής στην προσωπική του υγεία. Διαπιστώσαμε ότι ο βαθμός της αποδοχής ή απόρριψης αυτών των επεμβάσεων ποικίλει έντονα από άτομο σε άτομο.

Επί πλέον αυτή η διαβάθμιση έχει εκδηλωθεί σχεδόν σε κάθε κοινωνία, αν και σε μικρότερη ή μεγαλύτερη κλίμακα. Το φαινόμενο θέτει έντονους προβληματισμούς σε πολλαπλά επίπεδα. Είναι ο αντι-εμβολιασμός μια μόνο όψη (αν και κυρίαρχη στην παρούσα συγκυρία) ενός γενικότερου συνδρόμου με τα χαρακτηριστικά της αμφισβήτησης της επιστήμης, της αντίστασης στους θεσμούς, της απόρριψης του κανόνα και της πρόσληψης της προόδου ως εισβολή στον ψυχο-πνευματικό κόσμο του ατόμου; Μπορούμε να ενώσουμε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά κάτω από το γενικό όνομα του αρνητισμού; Ποιοί είναι εκείνοι οι προσωπικοί, κοινωνικοί ή πολιτισμικοί παράγοντες και εμπειρίες που διαμορφώνουν τη στάση των ατόμων και ορισμένων ομάδων; Είναι ο αρνητισμός (και ειδικότερο ο αντι-εμβολιασμός) ανατρέψιμος, σε τι βαθμό και με ποιούς τρόπους;

Το θέμα με το τίτλο «Η ψυχολογία του αντι-εμβολιασμού» θα αναπτύξει ο κ. Ευάγγελος Καραδήμας, Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η διάλεξη θα γίνει online μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ (link: https://zoom.us/j/98632171173?pwd=djlJS045ZzJNTHRUemEzSkIwQkE1UT09 Passcode: 786795) με δυνατότητα παρεμβολής και ερωτήσεων από το «ακροατήριο».

Προσβλέπουμε σε μια «ζωντανή» και γόνιμη τηλε-συμμετοχή. Δευτέρα 29/11/21, 7 μμ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ