20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ηράκλειο: Δικάζεται και ο πέμπτος για τη θανατηφόρα ληστεία σε βάρος της άτυχης γυναίκας

Ημερομηνία:

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης κάθεται σήμερα ένας 45χρονος Ρομά για την υπόθεση ληστείας μετά φόνου με θύμα την 89χρονη γυναίκα στη Ζήρο Σητείας τον Φεβρουάριο του 2019. Πρόκειται για τον πέμπτο κατηγορούμενο της υπόθεσης ο οποίος είχε διαφύγει στο εξωτερικό μετά τη ληστεία ωστόσο συνελήφθη το καλοκαίρι του 2022.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι η θανατηφόρα ληστεία.

Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι για τους οποίους εκκρεμεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχαν συλληφθεί λίγους μήνες μετά τη ληστεία έπειτα από τεράστια επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στον καταυλισμό των Ρομά στα Δύο Αοράκια.

Οι δύο εκ των τεσσάρων είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για την πράξη της θανατηφόρας ληστείας ενώ οι άλλοι δύο κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργεια σε ληστεία και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης επτά ετών.

Η μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ και οι συλλήψεις

Τέσσερις συλλήψεις μετά από μία μεγάλη και άρτια συντονισμένη επιχείρηση κατάφερε να πραγματοποιήσει στις 17 Μαϊου του 2019  η ΕΛ.ΑΣ στο Ηράκλειο, εξιχνιάζοντας την υπόθεση ληστείας με θύμα την 89χρονη γυναίκα στη Ζήρο Σητείας. Κατά την  επιχείρηση που στήθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στον καταυλισμό της Νέας Αλικαρνασσού, έχουν συλληφθεί τέσσερις άνδρες εκ των οποίων οι τρεις φέρονται να εισέβαλαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων της ηλικιωμένης, όπου τη χτύπησαν και τη λήστεψαν.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι έγινε επιχείρηση και σε σπίτι στα Καμίνια. Πρόκειται για μία τεράστια επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κρήτη. Για τους Αξιωματικούς αλλά και τους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, η σύλληψη των ατόμων αυτών αποτελούσε στοίχημα.

Συγκλόνισε το πανελλένιο

Πρόκειται για μία υπόθεση η οποία είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία τόσο για τη βαρβαρότητα την οποία είχαν δείξει οι δράστες όσο και για τον τραγικό επίλογο που είχε, με τον θάνατο, τελικά, της ηλικιωμένης.

Η ηλικιωμένη, μετά τη ληστεία, είχε καταφέρει να λυθεί και αμέσως ειδοποίησε την ανιψιά της κι εκείνη την αστυνομία.

Την επόμενη ημέρα αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Δεν τα κατάφερε όμως, καθώς σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος της οφείλεται σε εγκεφαλική αιμορραγία. Η ηλικιωμένη είχε πέσει θύμα ληστείας και πριν από λίγα χρόνια, συνέχιζε όμως να λειτουργεί το βενζινάδικο και μετά τον θάνατο του συζύγου της, με τη βοήθεια ενός υπαλλήλου.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...