15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ηράκλειο: Ελέγχουν τα δέντρα με μηχάνημα υψηλής τεχνολογίας

Ημερομηνία:

Ένα νέο μηχάνημα υψηλής τεχνολογίας έφτασε στο Ηράκλειο ώστε να γίνει έλεγχος σε δέντρα της πόλης για να διαπιστωθεί αν είναι υγιή, αν εμφανίζουν πρόβλημα αλλά ακόμα κι αν πρέπει να αφαιρεθούν. Το μηχάνημα αυτό είναι ένας ρεζιστογράφος.

Με μία βελόνα τρύπα τον κορμό του δέντρου και καταγράφει τα εσωτερικά στοιχεία του ξύλου ελέγχοντας έτσι την πυκνότητα του.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία προκύπτουν συμπεράσματα σε σχέση με την κατάστασή του.

Το μηχάνημα αυτό έφτασε από την Γερμανία και πλέον είναι στη διάθεση του δήμου Ηρακλείου που όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί να εξάγει ένα ασφαλές συμπέρασμα για το ποια δέντρα στο Ηράκλειο είναι επικίνδυνα και ποια μπορούν να συντηρηθούν.

Χθες ελέγχθηκαν περισσότερα από 15 δέντρα από τον Γερμανό χειριστή του μηχανήματος.

Οι κάτοικοι στο Μασταμπά που όλο αυτό το διάστημα αντιδρούν στην κοπή των πεύκων αναφέρουν ότι ο έλεγχος που έγινε σε δέντρα της περιοχής έρχεται να ανατρέψει τις αρχικές εκτιμήσεις που έγιναν μακροσκοπικά και έθεσαν τα δέντρα στη μεγάλη λίστα των πεύκων που πρέπει να απομακρυνθούν από την υπηρεσία πρασίνου του δήμου Ηρακλείου.

Δείτε σχετική ανάρτηση:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ