15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ηράκλειο – Ιώσεις: Πάνω από 100 παιδιά στα ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ σε κάθε εφημερία

Ημερομηνία:

Παιδιά όλων των ηλικιών προσέρχονται μαζικά με τους γονείς τους στις εφημερίες των νοσοκομείων λόγω της έξαρσης των ιώσεων και της γρίπης, που τα ταλαιπωρούν για πολλές ημέρες και σε αρκετές περιπτώσεις με σοβαρά συμπτώματα.

Σύμφωνα με την παιδοπνευμονολόγο Διευθύντρια ΕΣΥ της παιδιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ Ένη Μιχαηλίδου, σε κάθε μεγάλη εφημερία του νοσοκομείου δημιουργείται συνωστισμός στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, καθώς προσέρχονται περισσότερα απο 100-120 παιδιά με υψηλό πυρετό, βραχνάδα, παρατεταμένο βήχα.

Ο μέσος χρόνος για εξέταση τις ώρες αιχμής ξεπερνάει τις 2 ώρες και κάποια απο αυτά χρειάζονται εισαγωγή και νοσηλεία.

Η κ.Μιχαηλίδου είπε στο Ράδιο Κρήτη ότι υπάρχει έξαρση των λοιμώξεων του αναπνευστικού κυρίως στα παιδιά προσχολικής ηλικίας .

Όπως εξήγησε είναι τα πιο ευάλωτα γιατί γιατί λόγω πανδημίας και καραντίνας για περίπου 2 χρόνια, ήταν προστατευμένα με αποτέλεσμα να μην έχουν αντισώματα.

Πολλά βρέφη προσβάλλονται απο τον συγκυτιακό ιό που είναι επικίνδυνος γιατί τα μωρά δυσκολεύονται να αναπνεύσουν και να σιτιστούν και έτσι χρειάζονται νοσηλεία με οξυγόνο που διαρκεί συνήθως 4-5 ημέρες.

Η επιδημία της γρίπης ήρθε νωρίτερα φέτος και ταλαιπωρεί επίσης μεγάλο αριθμό παιδιών .

Ένα στα δύο απο αυτά που προσέρχονται στα ΤΕΠ έχει γρίπη και τα ταλαιπωρεί με σοβαρότερα συμπτώματα, απο εκείνα των ενηλίκων.

Συνήθως παραμένουν στο σπίτι απο 4-5 έως και 10 ημέρες.

Ο κορωνοιός δεν έχει εξαφανιστεί αλλά σαφώς έχει ηπιότερη συμπτωματολογία απο αυτή της γρίπης.

Αναφορικά με το αντιγριπικό εμβόλιο στα παιδιά η παιδοπνευμονολόγος τονίζει ότι είναι σαφώς υποχρεωτικό για εκείνα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, τόνισε ωστόσο ότι μπορούν να το κάνουν και τα άλλα παιδιά εκείνα για παράδειγμα που έρχονται σε επαφή με ηλικιωμένους όπως είναι ο παππούς και η γιαγιά, μέσα στην οικογένεια.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ