20.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ηράκλειο: Κατέστρεψαν το σχολείο-στολίδι λίγο πριν παραδοθεί στους μαθητές

Ημερομηνία:

Μπήκαν μέσα σε σχολείο, όπου πραγματοποιούνται έργα και κατέστρεψαν ότι βρήκαν.

Ο λόγος για άγνωστους δράστες οι οποίοι εισέβαλαν στον χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αρχανών και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές.

Μάλιστα οι δράστες εισέβαλαν στο σχολείο την Δευτέρα, προκάλεσαν ζημιές αλλά φαίνεται πως τα καταστροφικά τους ένστικτα δεν ικανοποιήθηκαν και έτσι επέστρεψαν και το επόμενο βράδυ για να αποτελειώσουν ότι είχαν αφήσει όρθιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι άγνωστοι με πέτρες και τούβλα προκάλεσαν ζημιές ύψους μερικών χιλιάδων ευρώ στο σχολείο, η ανάπλαση του οποίου έχει χρηματοδοτηθεί με 800.000 ευρώ.

Λίγες μόλις ημέρες πριν το έργο παραδοθεί στους μαθητές -αφού θα έχει ολοκληρωθεί και επίσημα στις 11 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς- μπήκαν στο σχολείο και έσπασαν 2 νιπτήρες, 2 λεκάνες, 2 από τα νέα θερμομονωτικά τζάμια, πυροσβεστικές φωλιές, ενώ δεν δίστασαν να ανέβουν στην ταράτσα και να πετάξουν από εκεί κουφώματα.

Πηγές αναφέρουν πως πέραν των ζημιών που προκλήθηκαν, ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι οι δράστες επέλεξαν να μπουν νύχτα στον περιφραγμένο χώρο όπου πραγματοποιούνται έργα με τον κίνδυνο για την ασφάλεια και των ίδιων να είναι κάτι παραπάνω από ορατός.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομία ενώ οργισμένος για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το σχολείο-στολίδι είναι και ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ