17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ηράκλειο: Καταδικάζουν την επίθεση σε γιατρό από αντιεμβολιαστή που νόμιζε λανθασμένα ότι ήθελαν να κάνουν εμβόλιο – Ζητούν μέτρα προστασίας

Ημερομηνία:

Το περιστατικό επίθεσης ασθενή σε βάρος γιατρού που σημειώθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών με συνέπεια τον τραυματισμό του γιατρού, καταγγέλλει η τριμελής επιτροπή των γιατρών των Κέντρων Υγείας του νομού Ηρακλείου – Καταδικάζει ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Η τριμελής επιτροπή καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε ο γενικός γιατρός κατά την εφημερία του στο Κ.Υ. Μοιρών, υπογραμμίζοντας ότι το συμβάν αυτό ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα παρόμοιων επιθέσεων τόσο στο συγκεκριμένο Κ.Υ. όσο και σε άλλες μονάδες υγείας.

Η επιτροπή των γιατρών καταγγέλλει επίσης τη διαχρονική, όπως τη χαρακτηρίζει, ανοχή και κάλυψη που δίνουν αυτοδιοικητικοί παράγοντες, βουλευτές αλλά και οι τοπικές κοινωνίες, σε φαινόμενα τραμπουκισμών, εκφοβισμών και επιθέσεων, κάνοντας λόγο για «μήτρα που γεννά συμπεριφορές υποκόσμου».

«Δεν είναι δυνατόν να ερχόμαστε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και να κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα ακόμα και η ζωή μας. Είναι απαράδεκτο να δαπανώνται εκατομμύρια για τη φύλαξη των εμβολίων στα Κ.Υ.  αλλά όχι για το προσωπικό του», αναφέρει η τριμελής επιτροπή, προσθέτοντας ότι η έλλειψη υπηρεσιών και μέσων ασφάλειας διαμορφώνει συνθήκες για εφημερίες τρόμου.

«Ζητάμε από την πολιτεία άμεσα και ουσιαστικά μέτρα για την προστασία μας και από την κοινωνία να θέσει στο περιθώριο τέτοιου είδους συμπεριφορές», καταλήγει η ανακοίνωση την οποία συνυπογράφουν οι γιατροί: Μακρή Κoρνηλία, Δημητρακόπουλος Στέλιος και Παπαδόπουλος Γιώργος.

Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου

Με τη σειρά του, και ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε γιατρός του Κέντρου Υγείας Μοιρών από συνοδό ασθενούς που είχε ως αποτέλεσμα να νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση Ι.Σ.Η. καταδικάζει τη βιαιοπραγία ενάντια του ιατρού εφημερίας που σημειώθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2023 και εκδηλώθηκε με βάναυσο όπως αναφέρεται χτύπημα από συνοδό ασθενούς «την ώρα που προσπαθούσε να τον περιθάλψει με πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας».

Στην ανακοίνωση, μάλιστα, επισημαίνεται ότι εξαιτίας της επίθεσης νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Ι.Σ.Η., πέρα από την καταδίκη, θα συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στον γιατρό και θα αναλάβει πρωτοβουλία για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.

Καλεί επίσης την 7η Υ.ΠΕ., σε συνεργασία με την Αστυνομία και τις Τοπικές Αρχές, «να προβούν στις δέουσες ενέργειες με σκοπό την αποτροπή των επαναλαμβανόμενων βιαιοπραγιών σε βάρος του προσωπικού, όχι μόνο του συγκεκριμένου Κ.Υ., αλλά και των υπολοίπων δομών Π.Φ.Υ. στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Έρευνα Eteron: Ο αθέατος κόσμος της εργασίας των νέων – Δεν βγάζουν τον μήνα

Η νέα έρευνα του Eteron που παρουσιάζουμε σήμερα εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα “Youth...

Επιστολή: Απαραίτητος καθαρισμός των οικοπέδων

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Κύριε δ/ντά, Θέλω μέσω της έγκριτης...

Κρήτη: Ευρωπαϊκή Γαστρονομική Περιφέρεια 2026

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Μεσογειακό Αγρονομικό...