15.8 C
Chania
Sunday, April 14, 2024

Ηράκλειο: “Να ανοίξει τώρα ο χώρος του πρώην Ικάριου γηπέδου για τις ανάγκες των εργαζομένων του αεροδρομίου”

Ημερομηνία:

Να ανοίξει τώρα ο χώρος του πρώην Ικάριου γηπέδου για τις ανάγκες των εργαζομένων του αεροδρομίου, να εξασφαλιστεί η δωρεάν στάθμευση για τους εργαζόμενους σε όλους τους δημοτικούς χώρους γύρω από το αεροδρόμιο και να καλύπτονται τα οδοιπορικά με ευθύνη των εργοδοτών, με ειδική ρύθμιση στη σύμβαση εργασίας τους, ζητά με ανακοίνωση της η  Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για μια ακόμα χρονιά, φαίνεται ότι για την κυβέρνηση, το δήμο Ηρακλείου και τη μεγαλοεργοδοσία είναι “αόρατοι” οι δύο χιλιάδες εργαζόμενοι του αεροδρομίου και οι ανάγκες τους, οι οποίοι με το φιλότιμο τους και με κίνδυνο της υγείας τους κρατούν κάθε καλοκαίρι όρθιο το ανεπαρκές σε υποδομές και εξοπλισμό αεροδρόμιο Ηρακλείου. Λογαριάζουν ως κόστος την επείγουσα ανάγκη να εξασφαλιστεί επαρκής χώρος στάθμευσης αποκλειστικά για τους εργαζόμενους. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι η νέα τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και ο χώρος του πρώην Ικάριου γηπέδου παραμένει κλειστός;

Σα να μην έφτανε αυτό, συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με τις κλήσεις της Τροχαίας, όπου σε τέτοιες συνθήκες ακρίβειας με τους εργαζόμενους να μην βγάζουν ούτε τις πρώτες 15 μέρες, τους παίρνουν επιπλέον ένα και δύο μεροκάματα το μήνα.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου πήγε να περάσει την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου στο Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων, αγνοώντας μία βασική ανάγκη των εργαζομένων. Κάτω από την παρέμβαση του σωματείου μας καταφέρθηκε ο συγκεκριμένος χώρος να είναι εντελώς δωρεάν για τις ανάγκες των εργαζομένων. Τα παραπάνω καθιστούν άμεση ανάγκη την επαναλειτουργία του!!!

Από το κάδρο δεν πρέπει να βγαίνουν και οι ευθύνες που έχουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αεροδρομίου, που αφήνουν στην ατομική ευθύνη των εργαζομένων την μετακίνησή τους από και προς το αεροδρόμιο. Είναι στην ευθύνη τους η εξασφάλιση της μετακίνησης των εργαζομένων με την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης.

Ευθύνη ωστόσο έχει και η ΔΕΠΑΝΑΛ, όπου λειτουργώντας αυστηρά με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ΑΕ, με τη βούλα του Δήμου Ηρακλείου αξιοποιεί επιχειρηματικά μια δημοτική περιουσία  που θα έπρεπε να διατίθεται δωρεάν για τις ανάγκες στάθμευσης των εκατοντάδων εργαζομένων που δουλεύουν στο δεύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο της χώρας. Σκοπός είναι να αυξηθεί το μερίδιο στην πίτα των κερδών από τον τουρισμό. Κέρδη που για μια ακόμη φορά επιβαρύνονται οι εργαζόμενοι – δημότες, αφού τους αφήνει έξω χωρίς μηνιαία κάρτα ή με αυξημένο αντίτιμο για δεύτερη φορά σε 3 χρόνια.

Προειδοποιούμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις μέσα στη σαιζόν αν δεν εισακουστούν οι απαιτήσεις των εργαζομένων, οι οποίοι απαιτούν να εξασφαλιστεί ειδικός χώρος στάθμευσης μόνο για τους εργαζόμενους, με την κατάλληλη διαμόρφωση και τέτοιοι χώροι είναι το πρώην Ικάριο γήπεδο και η πρώην ΜΟΜΑ και ταυτόχρονα διεκδικούν:

– Να εξασφαλιστεί η δωρεάν στάθμευση για τους εργαζόμενους σε όλους τους δημοτικούς χώρους γύρω από το αεροδρόμιο.

– Κάλυψη οδοιπορικών με ευθύνη των εργοδοτών, με ειδική ρύθμιση στη σύμβαση εργασίας τους.

Θεωρούμε απαράδεκτο να υπάρχει μέσα στο αεροδρόμιο ειδικός χώρος δωρεάν στάθμευσης για τα διευθυντικά στελέχη των εταιριών και οι εργαζόμενοι με τους μισθούς ψίχουλα των 700 – 800€ να πληρώνουν πρόστιμα από τις κλήσεις της τροχαίας και το 1/5 των αποδοχών τους στις βενζίνες και τη στάθμευση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή τους και τη συσπείρωση τους στο σωματείο μας να διεκδικήσουν δυναμικά τα δίκαια αιτήματα τους!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ