14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ηράκλειο: Ουκρανή και Ρωσίδα βιολονίστριες δινουν μαζί συναυλία για τη στήριξη θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία

Ημερομηνία:

Μια συναυλία ιδιαίτερης σημασίας και με υψηλότατο συμβολισμό με σκοπό την στήριξη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία, διοργανώνεται το Σάββατο 2 Απριλίου στο Ηράκλειο.

Η Ουκρανή Ντιάνα Τιστσένκο και η Ρωσίδα Αλένα Μπάεβα, δυο κορυφαίες βιολονίστριες, θα εμφανιστούν μαζί για πρώτη φορά στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, σε μια συναυλία αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μαζί τους θα είναι διάσημοι σολίστ, όπως η Λετονή βιολίστα Σάντα Βίζινε, ο Ισραηλινός – Πορτογάλος τσελίστας Κιρίλ Ζλότνικοφ, ο Ουζμπεκιστανός-Γερμανός πιανίστας Μιχαήλ Λίφιτς και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες.

Η συναυλία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, το Σάββατο 2 Απριλίου, στις 21.00, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού».

Αριστερά: Η Ουκρανή Ντιάνα Τιστσένκο. Δεξιά: Η Ρωσίδα Αλένα Μπάεβα.

Στη συναυλία περιλαμβάνονται έργα, όπως το Adagio του Μπάρμπερ, το θέμα από την κινηματογραφική παραγωγή «Η Λίστα του Σίντλερ», η Πρώτη Μπαλάντα του Σοπέν, η «Παθητική» Σονάτα του Μπετόβεν, το «Ενθύμιο από τη Φλωρεντία» του Ρώσου συνθέτη Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, καθώς και έργα των Αλμπινόνι και Μασενέ.

Οι σπουδαίοι αυτοί καλλιτέχνες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του ΠΣΚΗ και παρουσιάζουν από το Ηράκλειο κορυφαία έργα που αντλούν την έμπνευσή τους από τα δεινά που επιφέρει ο πόλεμος, μεταφέροντας το πανανθρώπινο μήνυμα της ειρήνης και της αγάπης για όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς, ενώ τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την στήριξη των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία.

O δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός τόνισε σχετικά: «Θέλω να συγχαρώ τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΠΣΚΗ Μύρωνα Μιχαηλίδη για αυτήν την αξιέπαινη πρωτοβουλία. Πρόκειται για μια συναυλία με ισχυρό συμβολισμό, εξαιτίας της παρουσίας δυο σπουδαίων καλλιτεχνών, από την Ουκρανία και τη Ρωσία που συναντιούνται στη σκηνή για να στηρίξουν τα θύματα του πολέμου και να στείλουν από το Ηράκλειο σε ολόκληρο τον κόσμο το μήνυμα ότι η Τέχνη ενώνει».

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων, αξίας 30, 22 και 15€ (γενική είσοδος) και 15 και 10€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) ξεκίνησε και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

  • Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 – 14:00 & 17:30 – 21:00, τηλ. 2813409247)
  • Την ticketservices.gr
  • Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης

Κατά την είσοδο και την παραμονή του κοινού στον χώρο, εφαρμόζονται τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία COVID-19. Για τους θεατές των εκδηλώσεων, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης στο υπόγειο πάρκινγκ του ΠΣΚΗ, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...

Σουδιανός δρόμος: Από αψίδα του θριάμβου σε νεκροταφείο δέντρων | Φωτός

Πριν λίγες ημέρες παρουσιάσαμε φωτογραφίες από την κατάντια στον...

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση με 159 «όχι»

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί...