Ηράκλειο: Ο παγετός, απειλή για τις καλλιέργειες – Τι φοβούνται οι παραγωγοί

Κανένα σχόλιο

παγετός είναι ο εχθρός που φοβούνται οι παραγωγοί για τις καλλιέργειές τους.

Το χιόνι που έπεσε και πέφτει στην Κρήτη πέρα από τα προβλήματα που δημιούργησε σε διάφορες περιοχές έχει ανησυχήσει τους αγρότες που τώρα φοβούνται για ζημιές στις ελαιοκαλλιέργειες αλλά και στα θερμοκηπιακά προιόντα και εσπερειδοειδή.

Η ζημιά την οποία έχουν υποστεί θα φανεί τις επόμενες ημέρες ενώ όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr o διευθυντής Κρήτης του ΕΛΓΑ κ. Δασκαλάκης μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν συνεργεία του Οργανισμού θα πραγματοποιήσουν αυτοψίες σε περιοχές όπου δημιουργήθηκε πρόβλημα από τον παγετό.

"Sponsored links"

Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες εξαιτίας του παγετού εκτίμησε και ο πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Τυμπακίου κ.Μανόλης Ορφανουδάκης καθώς τα θερμοκήπια αυτή την εποχή έχουν όλα τα κηπευτικά προϊόντα όπως ντομάτες,αγγούρια, μελιτζάνες, πιπεριές κ.α.

Προς το παρών μας είπε δεν υπάρχει πρόβλημα από το χιόνι ωστόσο ο παγετός που αναμένεται θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Επιπλέον αυτές τις ημέρες πρόβλημα υπάρχει με τις μεταφορές των προϊόντων και κατ επέκταση στη διάθεσή τους εξαιτίας των απαγορεύσεων κυκλοφορίας λόγω του χιονιά αλλά και του απαγορευτικού των πλοίων που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ελπίζω, ανέφερε, να μην έχουμε άνοδο των τιμών το επόμενο διάστημα.

Φόβος και για τις ελαιοκαλλιέργειες

Ο παγετός έχει αναστατώσει και τους ελαιοπαραγωγούς παρά το γεγονός ότι το λιομάζωμα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί σε πολλές περιοχές.

Με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti ο πρόεδρος των αμπελουργών ελαιοπαραγωγών Κρήτης κ.Πρίαμος Ιερωνυμάκης είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα φανεί το μέγεθος της καταστροφής αφού εάν δημιουργηθεί παγετός και το χιόνι είναι πάνω στα δέντρα και τον καρπό θα προκληθεί σπάσιμο στα αγγεία τους.

Ελπίζουμε είπε να μην δούμε το φαινόμενο του 2004 που κάηκαν τα ελαιόδεντρα αφού δημιουργήθηκε ισχυρός παγετός μετά το χιονιά εκείνη τη χρονιά.

Όσον αφορά την κτηνοτροφία επίσης τις επόμενες ημέρες θα φανεί εάν έχουν θανάτους ζώων λόγω έκθεσης στο χιονιά και την κακοκαιρία.

"Sponsored links"

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live