24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Ηράκλειο: Παράσταση διαμαρτυρίας για την υγεία

Ημερομηνία:

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα τα σωματεία : Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Συνδικάτο οικοδόμων Ν.Ηρακλείου , το Συνδικάτο γάλακτος τροφίμων και ποτών και το σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ στην 7η ΥΠΕ.

Τα σωματεία μας για μια ακόμα φορά αναδεικνύουν τα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν από τις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στο δημόσιο σύστημα υγείας , τις εγκληματικές ευθύνες τόσο της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για τις οποίες η ανθρώπινη ζωή μπαίνει στη ζυγαριά του κόστους όφελους. Μας το λένε ξεκάθαρα πλέον ότι δε συμφέρει το κράτος των επιχειρηματικών ομίλων και τις κυβερνήσεις τους να ενισχύσουν το δημόσιο σύστημα υγείας, αφού μας έκλεισαν την πόρτα των δημόσιων νοσοκομείων τώρα μας στέλνουν πελάτες στις ιδιωτικές κλινικές. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ολόκληρο το Ηράκλειο έχει μόνο 4 ασθενοφόρα σε 24ωρη βάση ενώ στα χωριά η κατάσταση είναι ακόμα πιο τραγική με ένα έως και κανένα διαθέσιμα ασθενοφόρα. Δε θα περιμένουμε το επόμενο κρατικό έγκλημα για να ρίξουν ευθύνες σε όποιον άλλον πέρα από την πολιτική τους. Είναι η ίδια η πολιτική του κέρδους που καθημερινά μας εξοντώνει στους χώρους δουλειάς μας με τα εξαντλητικά ωράρια , με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας που δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε το βράδυ στο σπίτι μας σώοι. Τα δάκρυα στέρεψαν! η οργή μας ξεχειλίζει!

Απαιτούμε να στελεχωθεί  με μόνιμο προσωπικό το ΕΚΑΒ, να προχωρήσει άμεσα η ανάπτυξη, ανανέωση και πλήρη τεχνική υποστήριξη του στόλου με τον αναγκαίο αριθμό σύγχρονων επίγειων – πλωτών – εναέριων ασθενοφόρων μέσων.

Ο  αγώνας μας είναι κοινός με τον αγώνα  των συνταξιούχων που παλεύουν για ανθρώπινες συντάξεις που να αποδίδονται στην ώρα τους και όλοι μαζί παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν υγεία.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ