Ηράκλειο – Πλακιωτάκης: «Παραχώρηση των περιφερειακών λιμανιών δεν σημαίνει ξεπούλημα αλλά αξιοποίηση»

Κανένα σχόλιο

Αξιοποίηση των περιφερειακών λιμανιών της χώρας, δεν σημαίνει ξεπούλημα, δήλωσε από το Ηράκλειο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, που ολοκληρώνοντας τις συναντήσεις που είχε προγραμματίσει στο Ηράκλειο, είχε επαφές με τη διοίκηση και εργαζόμενους του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Όπως τόνισε «παραχώρηση σημαίνει ουσιαστικά μακροχρόνια μίσθωση έναντι συγκεκριμένων επενδύσεων, συγκεκριμένου τμήματος και εσόδων για τον κρατικό προϋπολογισμό» συμπληρώνοντας ότι: «Δεν μιλάμε ούτε για ξεπούλημα ούτε για πώληση. Μιλάμε για αξιοποίηση του λιμανιού στο Ηράκλειο που γνωρίζουμε όλοι ότι είναι ένας σημαντικός γεωστρατηγικός πόλος για την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, ο οποίος εξυπηρετεί ακτοπλοΐα και εμπόριο, ενώ έχει μεγάλη δυνατότητα home-porting και θαλάσσιου τουρισμού».

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι αυτό που στοχεύουν είναι με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΗ, να ενδυναμωθούν οι δυνατότητές του και μέσα από την συγκεκριμένη στρατηγική επένδυση, να αλλάξει ουσιαστικά η εικόνα της πόλης, προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

"Sponsored links"

Μιλώντας στους εργαζομένους, ο κ. Πλακιωτάκης ξεκαθάρισε ότι κανένας δεν θα κινδυνεύσει, προσθέτοντας ότι με την ενδυνάμωση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του λιμανιού θα δημιουργηθούν πολλαπλές θέσεις εργασίας και απασχόλησης.

Σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για τους υποψήφιους επενδυτές, η πρώτη φάση στην ουσία αποτελεί την εκδήλωση ενδιαφέροντος που ολοκληρώνεται τον Ιούλιο του 2021 και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών. «Εκτίμησή μου είναι ότι στους πρώτους μήνες του 2022 θα έχουμε τον τελικό ανάδοχο οπότε θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός» συμπλήρωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Για το έντονο ενδιαφέρον που έχει ήδη υπάρξει στους τρεις διεθνείς διαγωνισμούς, είπε ότι αφορά και εγχώριους και ξένους επενδυτικούς ομίλους, ενώ πιο συγκεκριμένα επανέλαβε ότι εννέα συμμετοχές υπήρξαν για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, πέντε για το λιμάνι της Καβάλας και τέσσερις για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, κάτι που όπως δήλωσε δείχνει ότι παρά τις συνθήκες της πανδημίας και της οικονομικής αβεβαιότητας, «αυτό ακριβώς το ενδιαφέρον εκτός από ψήφος εμπιστοσύνης για τις αναπτυξιακές δυνατότητες των λιμανιών και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί δικαίωση των στρατηγικών επιλογών της Κυβέρνησης, για την ανάπτυξη των περιφερειακών λιμανιών που γίνεται με τρόπο μεθοδικό, αποφασιστικό».

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος, υπενθυμίζοντας ότι πριν από ένα χρόνο, με νόμο αυξήθηκαν οι οργανικές θέσεις κατά 1.500 άτομα.

«Είναι σε εξέλιξη η ολοκλήρωση από το ΣτΕ του νέου Προεδρικού Διατάγματος κατανομής των οργανικών θέσεων και στα πλαίσια αυτά θα ενισχυθούν και οι λιμενικές υπηρεσίες. Επίσης ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός πρόσληψης των λιμενοφυλάκων και επιπλέον στελεχών από την συγκεκριμένη προκήρυξη , αφού θα πάρουμε και επιλαχόντες» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, που συμπλήρωσε ότι εκτός από ενίσχυση σε καπετάνιους και μηχανικούς, στο πλαίσιο του μεγάλου εξοπλιστικού προγράμματος για το Λ.Σ θα υπάρξει ενίσχυση με νέα σκάφη και χερσαία μέσα, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος θα υπάρξει εξοπλισμός και ιματισμού.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live