19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ηράκλειο: Σε απόγνωση οι ψαράδες στο λιμανάκι του Καστρίου – Η άμμος κάλυψε τα πάντα! | Βίντεο

Ημερομηνία:

Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες ψαράδες στο αλιευτικό καταφύγιο του Καστρίου στον Δήμο Βιάννου όπου το λιμανάκι έχει μετατραπεί σε μία ατελείωτη παραλία, αφού η άμμος έχει καλύψει τα πάντα!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι επαγγελματίες αλιείς της περιοχής να αδυνατούν να προσεγγίσουν τα ψαροκαϊκα και να τρέχουν στην Άρβη και αλλού για να μπορέσουν να βγάλουν το μεροκάματο!

Το θέμα ανέδειξε, για άλλη μία φορά, το “Ράδιο Κρήτη” μέσα από την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ενώ ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Χόνδρου, Μανώλης Ψαρολογάκης, με παρέμβασή του εξέφρασε την απογοήτευση των κατοίκων και των ψαράδων, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων…

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΟΛΗ, Γιάννης Βαρδαβάς δικαιολόγησε όσους αντιδρούν και σημείωσε ότι είναι ντροπή να υπάρχει αυτή η εξέλιξη και η ιδιότυπη “ομηρεία” τόσων επαγγελματιών, ωστόσο, δικαιολογήθηκε λέγοντας πως, κατά τον πρώτο διαγωνισμό που έγινε, κανείς δεν κατέθεσε προσφορά, αν και στην περίπτωση της απάμμωσης στο λιμανάκι της Άρβης η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία κι έτσι τώρα βγήκε στον αέρα δεύτερος ηλεκτρονικός διαγωνισμός.

Δεν μπορούμε να παρανομήσουμε. Ο δεύτερος ηλεκτρονικός διαγωνισμός είναι στον “αέρα”, καλούμε τους εργολάβους να δηλώσουν συμμετοχή”, τόνισε ο κ. Βαρδαβάς για να λάβει την απάντηση του Μανώλη Ψαρολογάκη ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι η άμμος που απομακρύνθηκε από το λιμανάκι της Άρβης είναι βρώμικη και για αυτό δεν πωλείται, με αποτέλεσμα- σε συνδυασμό με την υψηλή τιμή που δίνει η Κτηματική Υπηρεσία– να παραμένει στο ακίνητο όπου τοποθετήθηκε … προσωρινά προκαλώντας αντιδράσεις!

Τα μηχανήματα είναι σε ετοιμότητα, αλλά εάν δεν αναλάβει πρωτοβουλία κάποιος , εμείς τι να κάνουμε;” αναρωτήθηκε ο κ. Ψαρολογάκης.

Την ίδια ώρα, η απογοήτευση στους κόλπους των ψαράδων είναι πολύ μεγάλη.

Πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν κι άλλαξαν επάγγελμα, άλλοι πηγαίνουν στην Άρβη κι αλλού για να μπορέσουν να βγάλουν το μεροκάματο, αλλά με την τιμή του πετρελαίου στα ύψη, και αυτό είναι απαγορευτικό…

Για το θέμα παρενέβη και ο πρώην Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι το πρόβλημα έχει να κάνει με την ακτομηχανική μελέτη που δεν έγινε, ενώ υπεραμύνθηκε των χειρισμών του με την παράδοση ενός πλήρους φακέλου σε μία μεγάλη έκταση που, όμως, για να μπορέσει να προχωρήσει, θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Δείτε ΕΔΩ πως είναι σήμερα το αλιευτικό καταφύγιο στο Καστρί

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...