27.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Ηράκλειο: Σοκ από τον ακρωτηριασμό της 26χρονης μητέρας

Ημερομηνία:

Σοκ στην κοινωνία της Κρήτης προκάλεσε το φρικτό ατύχημα με θύμα την 26χρονη η οποία ακρωτηριάστηκε από τον καρπό, όταν το χέρι της εγκλωβίστηκε στην μηχανή άλεσης του κιμά, ενώ εργαζόταν σε κρεοπωλείο στο Ασήμι του Δήμου Γόρτυνας.

Η είδηση προκάλεσε σοκ, καθώς, η άτυχη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών, διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ μαζί με την μηχανή, καθώς παρά την συνδρομή της 3ης ΕΜΑΚ στάθηκε αδύνατο να απεγκλωβιστεί το χέρι της, κάτι που έγινε στα ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ με τους πυροσβέστες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των γιατρών. Αμέσως μετά η 26χρονη υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για τον ακρωτηριασμό του χεριού της.

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ζητά τη λήψη μέτρων για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Η ανακοίνωση του ΕΚΗ:

Δεν ξεκίνησε καλά καλά το 2023 να έρχεται να προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων στο Ηρακλείου , αυτή την φορά με θύμα μια εργαζομένη μητέρα 2 ανηλίκων παιδιών 26 ετών σε κρεοπωλείο στο Ασήμι .Το συγκλονιστικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί ενώ η γυναικά εργαζόταν σε κρεοπωλείο και βρισκόταν σε διαδικασία αλέσεως του κιμά.

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με το χέρι στη μηχανή του κιμά. Στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του χεριού της χωρίς αποτέλεσμα.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών που κατέβαλαν του ΠΑΓΝΗ δεν κατάφεραν να σώσουν το χέρι της . Ο Γ.Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου συν. Μωυσάκης Νεκτάριος και Πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το νέο αυτό εργατικό το ατύχημα. Τονίζοντας την αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής στους χώρους εργασίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ