Ηράκλειο: “Σταθμός” η λειτουργία Γραφείου Ανηλίκων κι Ενδοοικογενειακής Βίας

Κανένα σχόλιο

Απόφαση “σταθμό» αποτελεί η λειτουργία αυτοτελούς γραφείου ανηλίκων κι Ενδοοικογενειακής Βίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηρακλείου.

Η ίδρυση και η λειτουργία του Γραφείου απηχεί αφενός τις τεράστιες διαστάσεις του προβλήματος που υπάρχει γύρω μας, δίπλα μας ή ακόμα και στο οικείο περιβάλλον μας, από την άλλη αποτελεί απτή απόδειξη της βαρύτητας που αποδίδεται από πλευράς Εισαγγελικών Αρχών για την ουσιαστική αντιμετώπιση και διαχείριση τέτοιων περιστατικών και αυτό είναι ελπιδοφόρο καθώς γίνεται σοβαρή, συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια.

Το Γραφείο που ήδη λειτουργεί και απαρτίζεται από τρεις Εισαγγελείς και τρεις γραμματείς, έχει εποπτικό και συντονιστικό ρόλο.

"Sponsored links"

Ουσιαστικά, συντονίζει όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και δεν εστιάζει μόνον στην ποινική διάσταση των υποθέσεων, αλλά στοχεύει στην ολιστική προσέγγιση της κάθε περίπτωσης, ερευνώντας το υπόβαθρο αυτής, τις δυνατότητες και τις επιλογές που υπάρχουν για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης με σκοπό την εξομάλυνση τέτοιων καταστάσεων και την προστασία των θυμάτων σε βάθος χρόνου.

Μέσω του Γραφείου η Εισαγγελία προσδίδει ειδικό βάρος στη διασύνδεση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και δομών, αποδεικνύοντας στην πράξη τη μέριμνα και τη σπουδή της για την ανακούφιση και την παροχή ουσιαστικής βοήθειας και στήριξης.

grafeio

Aναλυτικά, ο Εισαγγελέας κ. Θ. Γαλήνας αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του:

grafeio

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live