11 C
Chania
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου, 2026

Ηράκλειο: Στη φυλακή οι 4 από τους 8 τοκογλύφους

Ημερομηνία:

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η απολογία των οκτώ συλληφθέντων για το κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβιαστής που αποκαλύφθηκε προ ημερών στο Ηράκλειο.

Μετά από 14 σχεδόν ώρες διαδικασίας, προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τέσσερις εκ των οκτώ κατηγορουμένων.

Συγκεκριμένα το δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο 47χρονος Ηρακλειώτης και γυμναστής στον οποίο και αποδίδεται η κατηγορία της διεύθυνσή της εγκληματικής οργάνωσης, δύο Αλβανοί 30 και 32 ετών που φέρονται σύμφωνα με την τοπική ΕΛ.ΑΣ να είναι τα “πρωτοπαλίκαρά” του και ένας ακόμα Ηρακλειώτης με τοκογλυφική δράση ανεξάρτητη από αυτήν που είχε αναπτύξει ομάδα του 47χρονου γυμναστή.

Οι άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Πως δρούσε το κύκλωμα

Η αστυνομία παρακολουθούσε τα μέλη της εγκληματικής ομάδας επί μήνες, προκειμένου να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης που έκανε τα μέλη της ομάδας να ζουν μία πλουσιοπάροχη ζωή, με βίλες και πανάκριβα αυτοκίνητα, στηριγμένη στην δυστυχία των θυμάτων τους, οι οποίοι αδυνατούσαν να αποπληρώσουν τα ποσά που δανείστηκαν με … ασύλληπτους τόκους!

Σε περίπτωση που δεν καταβάλλονταν οι τόκοι ή το δανειζόμενο κεφάλαιο, προχωρούσαν στην είσπραξη τους με εκβιαστικά μέσα όπως απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας ή της ζωής των θυμάτων τους.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν συστήσει …υποομάδες, και όταν τα θύματά τους δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν το δάνειο, τους ωθούσαν στην υποομάδα για να δανειστούν ξανά, με αποτέλεσμα τα τεράστια ποσά να παραμένουν στην ίδια εγκληματική ομάδα!

ekriti.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνελήφθη 42χρονος στα Χανιά με σχεδόν 100 γραμμάρια κοκαΐνης, όπλα και χρήματα από εγκληματική δραστηριότητα

Συνελήφθη 42χρονος στα Χανιά με 97 γραμμάρια κοκαΐνης, κάνναβη, πιστόλι και περίστροφο κρότου. Κατασχέθηκαν 350 ευρώ από εγκληματική δραστηριότητα.

Πτέρυγα «Αλέξης Πολίτης»: Το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμά τον σπουδαίο διανοούμενο στο Ρέθυμνο

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ονομάζει τη νέα πτέρυγα της Βιβλιοθήκης στο Ρέθυμνο «Αλέξης Πολίτης». Η τελετή πραγματοποιείται στις 6 Μαρτίου 2026 με ομιλητές συναδέλφους και μαθητές του.

Ενεργοποίηση Πεδίου Βολής «Καραβιά» στα Χανιά: Περιορισμοί στη ναυσιπλοΐα Μαρτίου-Απριλίου 2026

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ανακοινώνει περιορισμούς στη ναυσιπλοΐα στο Πεδίο Βολής «Καραβιά» για Μάρτιο-Απρίλιο 2026 λόγω ασκήσεων πυρών της Πολεμικής Αεροπορίας.