Ηράκλειο: Τα καύσιμα “καίνε” και τους εκπαιδευτές οδήγησης – Ακριβότερα τα μαθήματα

Κανένα σχόλιο

Σε δεινή θέση εξαιτίας των τιμών των καυσίμων που έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο βρίσκονται και τα γραφεία εκπαίδευσης υποψήφιων οδηγών στο Ηράκλειο αλλά και αλλού.

Η εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί φέρνει σε πολλή δύσκολη θέση τους εκπαιδευτές οδήγησης που από τη μια έχουν να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες καθυστερήσεις, λόγω έλλειψης προσωπικού στο μηχανολογικό και από την άλλη να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος που χρειάζεται ένα εκπαιδευτικό αυτοκίνητο για να κινηθεί προκειμένου να γίνουν τα μαθήματα οδήγησης με σταθερά πάνω από τα 2 ευρώ την αμόλυβδη.

Τις δύσκολες αυτές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί περιέγραψε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου εκπαιδευτών οδήγησης κ. Λευτέρης Μιχελάκης.

"Sponsored links"

Κάθε μέρα καύσιμα 30-40 ευρώ

Όπως τόνισε, το κόστος καυσίμων ημερησίως για ένα εκπαιδευτικό αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει από 30 έως 40 ευρώ την ώρα που η επιδότηση των καυσίμων των 55 ευρώ που δικαιούται οι εκπαιδευτές δεν ξεπερνά τα 50 λεπτά.

Αυτό δημιουργεί μεγάλη οικονομική αιμορραγία σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, οποίος εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το μέλλον λέγοντας ότι δύο είναι τα σενάρια που μπορεί να επιλέξει το κάθε γραφείο. Είτε να απορροφήσει αυτό το κόστος των καυσίμων είτε να μετακυληθεί στους εκπαιδευόμενους με αύξηση της τιμής για τα μαθήματα.

Ζητούν μείωση των φόρων στα καύσιμα

Παράλληλα οι εκπαιδευτές οδήγησης ζητούν μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για συγκεκριμένους κλάδους που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα ως μέσο εργασίας.

Αν υποθέσουμε ότι κάθε αυτοκίνητο ημερησίως πρέπει να εφοδιάζεται με βενζίνη 40 ευρώ ημερησίως το λιγότερο τότε σε εβδομαδιαία βάση χρειάζεται περίπου 200 ευρώ και το μήνα πάνω από 800 ευρώ την ώρα που το κόστος του συνόλου των μαθημάτων αγγίζει τα 700 ευρώ ή 650 ανάλογα με το γραφείο.

ekriti.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live