Ηράκλειο – τουρισμός: Εξοντωμένοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ζητούν αυξήσεις και ρεπό

Κανένα σχόλιο

Αυξήσεις μισθών κατά 15% και πενθήμερη εργασία ζητούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του ν.Ηρακλείου από τους ξενοδόχους, στη νέα τοπική σύμβαση εργασίας που πρόκειται να υπογράψουν.

Δούλεψαν σκληρά και με ελάχιστα ρεπό – ελλείψει προσωπικού – και το θεωρούν δεδομένο ότι οι ελλείψεις θα συνεχιστούν και την επόμενη σεζόν, αν οι αμοιβές και οι συνθήκες εργασίας δεν βελτιωθούν.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Πελεκανάκη πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, η φετινή τουριστική χρονιά άρχισε στην Κρήτη με 8.000 λιγότερους εργαζόμενους και στην πορεία τα κενά συμπληρώθηκαν κατά το ήμισυ και με υπαλλήλους που ήλθαν στην Κρήτη να δουλέψουν από άλλα μέρη της Ελλάδας.

"Sponsored links"

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δούλεψαν σε εξοντωτικούς ρυθμούς με ελάχιστα ρεπό, τα οποία όμως είχαν ανάγκη .

«Η δουλειά «βγήκε» χωρίς παρατράγουδα, αλλά πώς βγήκε. Όλοι οι εργαζόμενοι έφυγαν από τα ξενοδοχεία εξοντωμένοι», είπε στο Ράδιο Κρήτη ο κ.Πελεκανάκης.

Ποια είναι λοιπόν τα βασικά αιτήματα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπάλληλων στη νέα τοπική σύμβαση εργασίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο τους Νίκο Κοκολάκη είναι αυξήσεις μισθών κατά 15% σε όλες τις ειδικότητες και εξομοίωση αυτών των αυξήσεων και στους εργαζόμενους που προσλαμβάνονται μέσω εργολαβικών γραφείων, κάτι που δεν ισχύει σήμερα .

Ζητούν ακόμη υποχρεωτικό διάλλειμα μισής ώρας στην διάρκεια του ωραρίου τους, κάτι που επίσης δεν εφαρμόζεται, πενθήμερη οκτάωρη εργασία και να παίρνουν τα ρεπό που δικαιούνται.

Όπως λέει ο κ.Κοκολάκης, σήμερα το Σωματείο έχει 15.000 μέλη και αν δεν ληφθούν επιπλέον κυβερνητικά μέτρα όπως χρονική επέκταση του ταμείου ανεργίας και επαναφορά του εφάπαξ, όλο και περισσότερες θέσεις στα ξενοδοχεία θα μένουν κενές και οι εργαζόμενοι θα «γυρίζουν την πλάτη» στον κλάδο, αλλάζοντας επαγγελματικό προσανατολισμό.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live