34.8 C
Chania
Friday, July 12, 2024

Ηχηρή παρέμβαση Απόστολου Κακλαμάνη – Ματαιοπονούν όσοι απεργάζονται σχέδια υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ

Ημερομηνία:

Τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, με το κύμα αμφισβήτησης της ηγεσίας του Νίκου Ανδρουλάκη που ξέσπασε μετά τις ευρωεκλογές, σχολίασε με μία ηχηρή παρέμβαση το ιστορικό στέλεχος του κόμματος και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του, «με αφορμή τη δημοσιοποίηση, ακαίρως και όχι εντός των κομματικών τους οργάνων, ως όφειλαν, απόψεων 2-3 βουλευτών και ενός ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, έχουν επιδοθεί σε ακατάσχετη αρνητική ΠΑΣΟΚολογία σχετικά με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και τη θέση του ΠΑΣΟΚ».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει καθήκον να απευθυνθεί με όπλο την αλήθεια και μόνο, σ’ ολόκληρο τον ελληνικό λαό και ιδιαιτέρως στο 1, 5 εκατομμύριο των ψηφοφόρων που γύρισαν τώρα την πλάτη στην ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ»

«Καταρχάς», διευκρινίζει ο κ. Κακλαμάνης, «οποιαδήποτε ενασχόληση με αποτελέσματα εκλογικών διαδικασιών, γίνεται επί αντίστοιχων αναμετρήσεων».

Και υπογραμμίζει πως «εν προκειμένω, συγκρίνοντας τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών με τις τελευταίες ευρωεκλογές του 2019, προκύπτουν τα εξής: Πρώτον, το ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του, χάρις στην αμιγώς πολιτική εκλογική στρατηγική του, είχαν τώρα, σε σχέση με το 2019, αύξηση 71.673 ψήφους (+5,07%). Συνεπώς, το ΠΑΣΟΚ δεν εθίγη από την πρόσφατη αποχή του 58,61% και εξέλεξε έναν ακόμη ευρωβουλευτή».

«Έχασαν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε αποδρομή»

«Δεύτερον, η Δεξιά της ΝΔ και η ‘Αριστερά’ του ΣΥΡΙΖΑ, αντί της πολιτικής τοποθέτησής τους στα οξύτατα προβλήματα της χώρας μας, για τα οποία φέρουν την κύρια ευθύνη και το αβέβαιο μέλλον της Ε.Ε., επέλεξαν μια απολιτίκ τεχνητή πόλωση, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν το εκλογικό σώμα. Προκάλεσαν οργή και απέχθεια», τονίζει ο Απόστολος Κακλαμάνης, προσθέτοντας πως «έχασαν, λοιπόν, η μεν ΝΔ τώρα, σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019, 747.535 ψήφους (- 4,81%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει ότι, αν και έχει απαλλαγεί από τον κ. Τσίπρα, δεν έχασε μόνο 750.462 ψήφους (-8,83%) αλλά συνεχίζεται η κατολίσθησή του και βρίσκεται σε αποδρομή, που ‘εγγυάται’ ο κ. Κασσελάκης».

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει πως «το ΠΑΣΟΚ έχει καθήκον να απευθυνθεί με όπλο την αλήθεια και μόνο, σ’ ολόκληρο τον ελληνικό λαό και ιδιαιτέρως στο 1, 5 εκατομμύριο των ψηφοφόρων που γύρισαν τώρα την πλάτη στην ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ» και σημειώνει πως «είναι δημοκρατικοί πολίτες που πίστεψαν στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν αντί να βάλουν πλάτη να σωθεί η χώρα, τους έλεγαν ότι με ‘ένα νόμο και ένα άρθρο’ θα σβήσουν τις συνέπειες των μνημονίων, όπως το τρίτο και χειρότερο, το δικό τους».

«Ματαιοπονούν όσοι απεργάζονται σχέδια υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ»

«Έπαιξαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας της χώρας κα της απομάκρυνσή της από την Ε.Ε. Όταν διαπίστωσαν ότι εξαπατήθηκαν, μετακινήθηκαν στη ΝΔ», αναφέρει επίσης.

Ο Απόστολος Κακλαμάνης σημειώνει πως «αυτοί οι δημοκρατικοί πολίτες δεν ανήκουν στην Δεξιά. Απογοητεύθηκαν και από την κυβέρνηση της ΝΔ. Είναι καιρός αφού μάθουν την αλήθεια, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου, έπεσε στη φωτιά για την αποτροπή της χρεοκοπίας που άλλοι άναψαν, είναι καιρός να επιστρέψουν στη βάση τους, στο ΠΑΣΟΚ».

«Τέλος, ματαιοπονούν όσοι απεργάζονται σχέδια υπονόμευσης του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Έχουμε πάθει και μάθει πολλά από τέτοια στο παρελθόν. Η ΕΝΟΤΗΤΑ του ΠΑΣΟΚ είναι αρραγής, σφυρηλατείται με τους αγώνες του και διασφαλίζεται από το καταστατικό του», τονίζει καταληκτικά το ιστορικό στέλεχος της παράταξης.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ