Ηχηρό “όχι” από το Περιφερειακό Συμβούλιο για το ΒΟΑΚ και επιστροφή των μελετών στο Υπουργείο

Κανένα σχόλιο

Για πρώτη φορά το Περιφερειακό Συμβούλιο έβαλε “stop” στο κομμάτι των προτάσεων και το μελετών του Υπουργείο Υποδομών  και Μεταφορών για το ΒΟΑΚ.

Στη χθεσινή του συνεδρίαση, συμμεριζόμενο τις ανησυχίες της κοινωνίας αλλά και των τοπικών φορέων αναφορικά με τις προτάσεις για τις κυκλοφοριακές παρακάμψεις του Βόρειου Οδικού Αξονα στις τρεις μεγάλες πόλεις της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο) το, το Περιφερειακό Συμβούλιο είπε ηχηρό “όχι” όπως πληροφορείται το Cretalive και αποφάσισε την αναπομπή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο Υπουργείο για ενσωμάτωση των προτάσεων και των παρατηρήσεων Περιφέρειας, των Δήμων και των Τοπικών Φορέων.

περιφερειακό 1

"Sponsored links"

Η απόφαση αυτή που ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις -πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης – στέλνει αφενός και μήνυμα με πολιτικά χαρακτηριστικά καθώς η πρόταση μελέτης του Υπουργείου δεν έγινε αποδεκτή από τη ευρεία πλειοψηφία του Συμβουλίου.

2

Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου – Τι ζητά

Με σημερινή (σ.σ. χθεσινή) απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης αναπέμπεται στο Υπουργείο Υποδομών η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΒΟΑΚ για τις παρακάμψεις των πόλεων Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου.  

Η μελέτη συζητήθηκε στη διάρκεια μονοθεματικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης παρουσία βουλευτών, Δημάρχων, εκπροσώπων τοπικών παραγωγικών και αναπτυξιακών φορέων του νησιού και πολιτών.

Μετά από πολύωρη παρουσίαση και ανάλυση της μελέτης καθώς και ευρεία συζήτηση και καταγραφή απόψεων και αποφάσεων τοπικών φορέων, το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε να αναπέμψει την ΜΠΕ του έργου «Υφιστάμενα Τμήματα Παράκαμψης Χανίων – Ρεθύμνου – Ηρακλείου του ΒΟΑΚ» στο Υπουργείο Υποδομών.

Η ΜΠΕ αναπέμπεται προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις Δημοτικών Συμβουλίων και Δημάρχων, οι απόψεις των Περιφερειακών Συμβούλων καθώς και οι θέσεις και προτάσεις που κατέθεσαν το Τεχνικό Επιμελητήριο καθώς και ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης ζητά να τροποποιηθεί και να συμπληρωθεί η μελέτη με τις προτάσεις που καταγράφηκαν, ώστε να επανέλθει για γνωμοδότηση σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.  

περιφερειακό 3

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live