23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η «άγρια» νύχτα του Ρεθύμνου – Τι συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής και πως σημειώθηκε το αιματηρό επεισόδιο – Συνεχίζονται οι συμπλοκές

Ημερομηνία:

Μία νύχτα με πυρήνες καυγάδων σε διάφορα σημεία της πόλης προκύπτει από την συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της προανάκρισης για το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από νυχτερινό μαγαζί στην οδό Μελισσινού.

Νέοι «αρματωμένοι» με μαχαίρια και όπλα, που κατεβαίνουν στο επίκεντρο της νυχτερινής ζωής να πιουν το ποτό τους με διάθεση να προκαλέσουν «σκηνικά», πράγμα που εφαρμόστηκε κατά …γράμμα τα ξημερώματα της Κυριακής.

Και δυστυχώς είναι ένα γεγονός που δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Είναι ένα σκηνικό επαναλαμβάνεται ανά πολύ τακτικά χρονικά διαστήματα και κατά καιρούς οι φασαρίες έχουν οδηγηθεί σε ελαφρότερα ή σοβαρότερα αποτελέσματα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, λίγα λεπτά πριν το αιματηρό επεισόδιο έξω από το κλαμπ, είχε σημειωθεί μία ακόμα εκτεταμένη φασαρία – όχι απαραίτητα με τους ίδιους πρωταγωνιστές – λίγα μέτρα πιο πέρα. Ένας νεαρός από δυτική περιοχή, υπό την επήρεια μέθης αφού αντάλλαξε «κουβέντες» με νεαρούς από τον Μυλοπόταμο, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.

Ο ίδιος, λίγη ώρα αργότερα μεταφέρθηκε από φίλους του στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Ρεθύμνου για τις πρώτες βοήθειες, όπου απειλήθηκε νέο επεισόδιο, καθώς εξύβριζε, ενώ παρόντες ήταν άνθρωποι από την πλευρά του 26χρονου, με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος να γίνουν επεισόδια. Αποτράπηκαν επειδή οι γιατροί έκλεισαν τις πόρτες του ΤΕΠ και επειδή ήταν ήδη εκεί αστυνομικές δυνάμεις, λόγω του ήδη εκτυλιχθέντος αιματηρού περιστατικού.

Παρ’ όλα αυτά, επισήμως δεν υπάρχει μήνυση γι’ αυτό το περιστατικό.

Τι συνέβη έξω από το κλαμπ

Οι πληροφορίες θέλουν τους 4 νεαρούς από τον Μυλοπόταμο να διασκεδάζουν στο νυχτερινό μαγαζί. Βγαίνοντας, άγνωστο για ποιο λόγο, ξεκίνησε η φασαρία ανάμεσα στους ίδιους και εργαζόμενο του κέντρου, τον οποίο «έβαλαν στην μέση» και τον χτυπούσαν. Η συμπλοκή γινόταν στον δρόμο έξω από το κλαμπ και ο γιος του εργαζόμενου (ο αστυνομικός), που ήταν εκεί έσπευσε να βοηθήσει τον πατέρα του.

Από την έρευνα προκύπτει ότι τουλάχιστον τρία μαχαίρια εμφανίστηκαν από την πλευρά των νεαρών κατά την διάρκεια της συμπλοκής και ο νεαρός αστυνομικός τραυματίστηκε στον δεξιό αντίχειρα από τη μαχαιριά του 26χρονου.

Πάνω στην συμπλοκή, ο ίδιος φέρεται να χρησιμοποιεί το όπλο του, τραυματίζοντας τον 26χρονο στην κοιλιακή χώρα.

Πληροφορίες θέλουν την περιοχή να έχει μετατραπεί σε «φαρ ουέστ», με τις συμπλοκές να συνεχίζονται και μετά το επεισόδιο και τους αστυνομικούς να παρεμβαίνουν σε διάφορους «πυρήνες» καυγάδων, εντοπίζοντας άτομα με μαχαίρια πάνω τους.

Ο νεαρός από τον Μυλοπόταμο, παρότι είναι τραυματισμένος, διαφεύγει προς τα στενά της παλιάς πόλης, μέσω της οδού Μεσολογγίου. Αστυνομικοί, που ήταν ήδη στο σημείο, τον καταδιώκουν αλλά δεν καταφέρνουν να τον εντοπίσουν, δεδομένου ότι δεν γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί, ποιος ήταν εκείνος που είχε πυροβολήσει νωρίτερα, αφού στην συμπλοκή (που φαίνεται και σε βίντεο) συμμετέχουν πολλά άτομα και οι συνθήκες εκείνη τη στιγμή είναι αδιευκρίνιστες. Δεν καταφέρνουν, λοιπόν, να τον συλλάβουν, κάτι που γίνεται αργότερα στο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, ο νεαρός αστυνομικός που έχει πυροβολήσει τον 26χρονο παραμένει στο σημείο και συλλαμβάνεται.

Όντας ωστόσο τραυματισμένος, μεταφέρεται στο νοσοκομείο, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί, βλέπουν τον 26χρονο να μεταφέρεται τραυματίας από φίλους του και επίσης τον συλλαμβάνουν.

"google ad"

Ο 26χρονος παραμένει εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, ενώ ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Ναυτικό Νοσοκομείο, όπου πρόκειται να εγχειριστεί στον δεξιό αντίχειρα.

Η έρευνα της αστυνομίας

Η έρευνα της αστυνομίας ήταν από την πρώτη στιγμή πολύ δύσκολη και οι πληροφορίες για όσα συνέβησαν τη νύχτα της Κυριακής πολύ συγκεχυμένες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου «πέρασαν» δεκάδες μάρτυρες, πάνω από 15 που κατέθεσαν για τα όσα είδαν στο σημείο της συμπλοκής.

Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει 5 άτομα: τον αστυνομικό και τον 26χρονο, που θα παραπεμφθούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για συμπλοκή και τρεις συγγενείς του 26χρονου, που θα παραπεμφθούν για συμπλοκή. Στους δύο από αυτούς βρέθηκαν μαχαίρια πάνω τους.

Πληροφορίες θέλουν ένα ακόμα άτομο να αναζητείται, από την πλευρά του καταστήματος, ως συμμετέχων στο επεισόδιο, ενώ στην δικογραφία θα συμπεριληφθεί και άγνωστος ακόμα αριθμός ατόμων, που συμμετείχε στο επεισόδιο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...