Η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού για την ματαιωθείσα “νεοναζιστική φιέστα” στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Με ανακοινωσή της η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, παράρτημα Ρεθύμνου, σχολιάζει την πρόθεση για τιμή στους ναζί από την “Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών”:

Η «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» προγραμμάτιζε άλμα “τιμής” στην Κρήτη για να τιμήσει τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές που το 1941 συμμετείχαν στην εισβολή και κατάληψη της νήσου από τα γερμανικά στρατεύματα. Ενέργεια άκομψη, τουλάχιστον, αναίσθητη, ανιστόρητη καθόσον αγνοεί το γεγονός ότι την κατάληψη της νήσου ακολούθησαν “Κάνδανοι” και εγκλήματα πολέμου.

Ο στρατιωτικός κώδικας τιμής προβλέπει την μνημόνευση των νεκρών, την ένδειξη σεβασμού σε όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους στη μάχη εκτελώντας το καθήκον τους. Και η Ελληνική Πολιτεία έκανε το χρέος της και διέθεσε χώρο για το Γερμανικό Νεκροταφείο στο Μάλεμε. Όμως το θέμα είναι ακόμη ζωντανό στη συλλογική μνήμη και όσο η Γερμανία αρνείται τη συζήτηση για την αποζημίωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας η πληγή υπάρχει και ενέργειες σαν και αυτή της «Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών» δικαίως εξοργίζουν.

"Sponsored links"

Δεν προβλέπεται απότιση φόρου τιμής σε εισβολείς, μαζικούς δολοφόνους και γενοκτόνους, που δεν άφησαν λίθο επί λίθου στο πέρασμά τους και έντυσαν στα μαύρα την Κρήτη αλλά και κάθε στίγμα του παγκόσμιου χάρτη όπου κάρφωσαν την αποκρουστική σημαία της ναζιστικής Γερμανίας.

Η απόπειρα να γίνει νεοναζιστική φιέστα στην Κρήτη όπου θα εορταζόταν η –κατά την ορολογία των διοργανωτών- «ανδρεία» της μεραρχίας των Γερμανών αλεξιπτωτιστών που επιτέθηκαν εναντίον της Κρήτης αποτελεί προσβολή στην ιστορική μνήμη των Ελλήνων, που υπέφεραν κάτω από τον βάναυσο ζυγό των εισβολέων. Η Ε.Α.Α.Σ. χαιρετίζει τις αντιδράσεις των Ελλήνων πατριωτών που οδήγησαν στη ματαίωση αυτής της άθλιας φιέστας.

Σχης (ΠΒ) ε.α. Απόστολος Μασαλής

Γραμματέας ΕΑΑΣ/Παρ/τος Ρεθύμνου

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις