15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η Ένωση Γονέων Δήμου Αποκορώνου «για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη»

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αποκορώνου παίρνει θέση για την «τραγωδία στα Τέμπη».

Αναφέρει σχετικά:

Ολόκληρη η Ελλάδα, δεκάδες οικογένειες  βυθίστηκαν στο πένθος μετά το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη, τα μεσάνυχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2023, όπου με την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών δεκάδες νέα παιδιά πέθαναν τόσο άδικα και απροσδόκητα. Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αποκορώνου εκφράζει την ανείπωτη θλίψη και οδύνη του στους γονείς – οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας, αλλά και ταχεία ανάρρωση σε όσους επέζησαν από θαύμα.  Πολλά και μεγάλα σε ένταση τα συναισθήματα που διακατέχουν όλους μας ,που δύσκολα αποτυπώνονται σε χαρτί, και χιλιάδες τα αναπάντητα ερωτήματα: ΓΙΑΤΙ εν έτει 2023  φτάσαμε να γίνει αυτή η τραγωδία και τι θα μπορούσε να γίνει  ώστε να αποφευχθεί.

Παράλληλα , όλοι μας, ξεχειλίζουμε από οργή και θυμό, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά πως το τραγικό αυτό δυστύχημα- έγκλημα δεν είναι κάτι που έτυχε. Τα σωματεία των σιδηροδρομικών , οι εργαζόμενοι με τις ανακοινώσεις τους είχαν καταγγείλει τις σοβαρότατες ελλείψεις στα μέτρα ασφάλειας, αλλά κανείς δεν τους άκουγε ή καλύτερα όσα τους έλεγαν τα θεωρούσαν εμπόδιο στο κέρδος τους! Μας λένε ότι η κύρια αιτία της τραγωδίας είναι το σύστημα τηλεκίνησης- τηλεειδοποίησης που δεν λειτούργησε, το γιατί όμως δεν λειτούργησε δεν μας το λένε!

Βέβαια, το τραγικό αυτό δυστύχημα, στην κοινή λογική όλων μας, δεν συγκαλύπτεται με τις θεωρίες- απόψεις περί «ατομικής ευθύνης» του σταθμάρχη και μετατροπής του σε αποδιοπομπαίο τράγο ή με την  «διαχρονική  διάχυση της ευθύνης». Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των 57 τραγωδιών επιβάλλει την αποκάλυψη των αισχών της διοίκησης, των ιδιοκτητών, των πολιτικών προϊσταμένων και του συστήματος που εκπροσωπούν!

Δεν θέλουμε  άλλο πια να υπάρχει φόβος  και ανασφάλεια στις μετακινήσεις μας!

Όχι άλλη απαξίωση της κοινωνίας, των δημοκρατικών θεσμών , της ποιότητας ζωής μας και της οντότητας μας ως άτομα!

Όχι άλλο πια σε λογικές και πρακτικές που στοχεύουν στον αποπροσανατολισμό μας από τους κύριους ενόχους!

Εδώ και Τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια στις μετακινήσεις μας, να υπάρξει ένα σχέδιο- υποδομές για την υγεία- παιδεία μας, ένα κράτος δικαίου, μία κοινωνική συναίνεση- εμπιστοσύνη στους θεσμούς.

Εδώ και Τώρα να αποδοθούν οι ευθύνες όπου πρέπει, να διερευνηθούν και να αναδειχθούν τα συστηματικά προβλήματα-δυσλειτουργίες του κράτους, αλλά και τα εξελικτικά πρότυπα που το σύστημα κυριαρχίας θέτει. Είναι  αδιαμφισβήτητα αναγκαίο η αποκατάσταση της νοσηρής πραγματικότητας, ώστε να μην εκτεθούν σε κίνδυνο στο μέλλον και άλλες ανθρώπινες ζωές!!

Όλοι γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί πονάμε και συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες των θυμάτων. Ας  έχουμε «πάντ̓ ανοιχτά, πάντ̓ άγρυπνα τα μάτια της ψυχής μας», όπως μας προτρέπει ο εθνικός μας ποιητής και κυρίως ας μην ξεχάσουμε ποτέ  αυτήν  την εγκληματική τραγωδία , αλλιώς δεν θα είμαστε τίποτε άλλο από ένα κοπάδι από αμνούς στο σφαγείο της Ιστορίας!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...