15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Η Ένωση Ξενοδόχων ν. Χανίων προτείνει είσοδο 10 ευρώ σε Μπάλο και Ελαφονήσι για την προστασία του περιβάλλοντος

Ημερομηνία:

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων απέστειλε προτάσεις  προς τον Δήμαρχο Κισσάμου και τον δήμαρχο Καντάνου-Σελίνου, σχετικά με  το Ελαφονήσι και τον Μπάλο σύμφωνα με τις οποίες λίγο πολύ, προτείνετε η λειτουργία των παραλιών όπως οι ιδιωτικές, με υψηλό μάλιστα εισιτήριο εισόδου που θα φτάνει τα 10 ευρώ. Όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους, έτσι μόνο θα καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες καθαριότητας και συντήρησης των παραλιών που “κινδυνεύουν από την ανεξέλεγκτη ροή κόσμου”. Με το υψηλό αντίτιμο, όπως επισημαίνεται θα περιοριστεί ο όγκος των επιστεπτών “προστατεύοντας την περιοχή και κάνοντας τους επισκέπτες να τις χαρούν ακόμα περισσότερο”.

Πιο αναλυτικά, οι προτάσεις, όπως γνωστοποίησε σήμερα η Ένωση Ξενοδόχων, είναι οι εξής:

• «Θα πρέπει το αντίτιμο για την είσοδο για τον Μπάλο αλλά και στο Ελαφονήσι να είναι τουλάχιστον 10 ευρώ, προκειμένου να υπάρξει ένα ποσό το οποίο θα είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες της καθαριότητας και περιποίησης των συγκεκριμένων παραλιών. Οι μοναδικού κάλλους αυτές παραλίες, κινδυνεύουν από την ανεξέλεγκτη ροή κόσμου και θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο αντίτιμο θα περιορίσει τον όγκο των επισκεπτών προστατεύοντας την περιοχή και κάνοντας τους επισκέπτες να τις χαρούν ακόμα περισσότερο.

• Τα άτομα, τα οποία θα προσλαμβάνονται για την είσπραξη του παραπάνω ποσού, θα πρέπει να μιλούν άριστα αγγλικά και καλό θα ήταν αυτό να πιστοποιείται, ώστε να δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες στους επισκέπτες. Το ωράριό τους θα πρέπει να καταμερίζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτουν τουλάχιστον ένα δωδεκάωρο και αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε ώρα και αν καταφθάσει ο επισκέπτης να πληρώνει το ποσό και φυσικά να έχει και τις απαραίτητες πληροφορίες.

• Τέλος, πλήρης απαγόρευση εισόδου σε τροχόσπιτα και σε ελεύθερη κατασκήνωση διότι και τα δύο δημιουργούν κινδύνους για τις περιοχές αυτές».

«Είναι ευθύνη μας να προστατεύσουμε τις συγκεκριμένες περιοχές δεδομένου ότι αποτελούν πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες μας και μπορούν να γίνουν σημεία αναφοράς για την τουριστική ανάπτυξη όλης της Κρήτης», καταλήγει η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...