Σήμερα (ΧΘΕΣ) λίγο μετά το μεσημέρι λάβαμε από τη google το e-mail, που φαίνεται στη φωτογραφία στο οποίο μας ενημερώνει ότι λόγω μιας δικαστικής απόφασης αφαιρέθηκε μια ανάρτηση από το JUNGLE-Report:
Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης είχε στείλει στις 12/6/2012 εξώδικο στη google καλώντας τη εντός 24 ωρών να αποσύρει το «παράνομο περιεχόμενο» από τη σελίδα μας, το οποίο ήταν το άρθρο μας “Κυβερνώντας από τα παρασκήνια. Η δολοφονία ενός ενοχλητικού κοινοτάρχη“. Η google δεν αντέδρασε, φυσικά, και ούτε του απάντησε, και έτσι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, στις 25/6/2012 και 8/8/2012, άσκησε αγωγές στο εντός έδρας γήπεδο, ήτοι στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα, δηλαδή να αφαιρεθεί το «παράνομο περιεχόμενο» του σχετικού δημοσιεύματος, όχι μόνο από το JUNGLE-Report, αλλά και από κάθε άλλο μπλογκ που το αναπαρήγαγε, να το σβήσει από τα αποθηκευτικά της μέσα και να σταματήσει να παρέχει πρόσβαση από τη μηχανή αναζήτησής της σε οποιαδήποτε σελίδα κάνει λόγο για αυτό. Εν ολίγοις ζήτησε να εξαφανιστεί δια παντός κάθε ίχνος του άρθρου μας.
Όλα αυτά αποτέλεσαν φυσικά και την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, την οποία ο δικαστικός επιμελητής επέδωσε στην πληρεξούσια δικηγόρο της google, στις 23/10/2012.
ο Β. Βαρδινογιάννης ζήτησε να καταδικαστεί στη google για κάθε μέρα μη συμμορφώσεώς της στη λογοκρισία το ποσό των 50.000 ευρώ και επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ για ηθική βλάβη κ.λπ.