«Η Αθήνα καλεί»: Μεγάλη συγκέντρωση στη Ρώμη με τη συμμετοχή και μέρους του κυβερνώντος κόμματος

Κανένα σχόλιο

Υπό το σύνθημα «η Ελλάδα άλλαξε, ας αλλάξουμε την Ευρώπη» το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, πολίτες, ενώσεις και οργανώσεις, η ιταλική Αριστερά και μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος δίνουν ραντεβού στις 14:30 του Σαββάτου στο κέντρο της Ρώμης για να φωνάξουν πως η πολιτική της λιτότητας απέτυχε και έχει έρθει η στιγμή η Ευρώπη να αλλάξει πορεία.

Το hashtag που «συνοδεύει» την πανιταλική συγκέντρωση του Σαββάτου είναι#dallapartegiusta (Από τη Σωστή Πλευρά), ενώ απευθύνεται ηλεκτρονικό κάλεσμα στη διαδήλωση στην ιστοσελίδα Cambia la Grecia – Cambia l’Europaμε το σύνθημα Atene Chiama (Η Αθήνα καλεί).

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οργανώσεις του εθελοντισμού, το συνδικάτο Cgil, το ιταλικό φόρουμ που υπερασπίζεται το νερό ως δημόσιο αγαθό, τα κόμματα «Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία» και «Κομμουνιστική Επανίδρυση» και μέλη της αριστερής πτέρυγας του «Δημοκρατικού Κόμματος» του Ματτέο Ρέντσι.

"Sponsored links"

14desk2f03-altra-europa-lapresse

Στην κεφαλή της πορείας πρόκειται να ξεδιπλωθούν δύο μεγάλα πανό, τα οποία θα γράφουν «Όχι στην λιτότητα, με το σωστό μέρος: άλλαξε την Ελλάδα, άλλαξε την Ευρώπη» και «όχι άλλους θανάτους στη Μεσόγειο, φτάνει με την Ευρώπη φρούριο». Στόχος των οργανωτών, μεταξύ άλλων, είναι να υπογραμμίσουν ότι μια νέα, αλληλέγγυα Ευρώπη, πρέπει να αφορά τόσο το κοινωνικό και οικονομικό πεδίο, όσο και μια διαφορετική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Στην πορεία δήλωσαν συμμετοχή το ιστορικό στέλεχος της ιταλικής Αριστεράς, δημοσιογράφος Λουτσιάνα Καστελλίνα, ο πρώην γραμματέας του συνδικάτου Cgil Σέρτζιο Κοφφεράτι (ο οποίος αποφάσισε πριν λίγες μέρες να εγκαταλείψει το Δημοκρατικό Κόμμα) και οι Στέφανο Φασσίνα και Πίππο Τσιβάτι, μέλη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης των Δημοκρατικών.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, στην εξέδρα, που έχει στηθεί δίπλα στο Κολοσσαίο, πρόκειται να πάρουν τον λόγο οι Χάρης Γκολέμης και ο Αργύρης Παναγόπουλος.

atene_chiama_web

Εκτός από το ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», στη σημερινή κινητοποίηση δηλώνει «παρών» και ο καθολικός ιερέας Λουίτζι Τσόττι, γνωστός για την κοινωνική του ευαισθησία και τον αγώνα του κατά της μαφίας και της διαφθοράς.

«Θα είμαστε στην πλατεία, μαζί με τόσες δημοκρατικές ενώσεις και οργανώσεις για να πούμε για μία ακόμη φορά πως μία άλλη πολιτική και κοινωνική πολιτική είναι δυνατή, η επιλογή της λιτότητας απέτυχε και είναι καιρός η Ευρώπη να αλλάξει πορεία» αναφέρει το Cgil.

«Η ευρεία λαϊκή συναίνεση που έλαβε η νέα ελληνική κυβέρνηση στις πρόσφατες εκλογές επιβεβαιώνει την θέληση να χτυπήσουμε την κρίση χωρίς να ‘κατεδαφίζουμε’ τα δικαιώματα των πολιτών και την ήδη δύσκολη οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση» αναφέρεται στην ανακοίνωση του το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ιταλίας υπό την Σουζάνα Καμούσο.

Και τονίζει πως χρειάζονται πολιτικές προσανατολισμένες στην ανάπτυξη και την αναζωογόνηση της απασχόλησης, ιδίως σε ό,τι αφορά τους νέους, μέσω στοχευμένων επενδύσεων και ενίσχυσης της ζήτησης.

"Sponsored links"

left.grethnos.gr

 

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live