27.8 C
Chania
Sunday, October 6, 2024

Η ακρίβεια και η κυβερνητική φθορά φέρνει επιδόματα – Τι σχεδιάζει να ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Ημερομηνία:

Παρά τη μείωση του πληθωρισμού στα τρόφιμα, η ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ συνεχίζει να παραμείνει το πρώτο πρόβλημα την πολιτών, καθώς το γεγονός ότι δεν αυξάνονται άλλο οι τιμές δεν σημαίνει ότι ήδη δεν είναι πολύ ακριβά τα προϊόντα.

Οι πληροφορίες λένε ότι γι αυτό τον λόγο η κυβέρνηση σκοπεύει να πάρει πρωτοβουλίες που θα αφορούν τους ελέγχους στην αγορά ενώ το Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστεί ότι η πρόεδρος της Κομίσιον θα κάνει πράξη την δέσμευση της για μέτρα σε ότι αφορούν της πολυεθνικές εταιρείες δεδομένου ότι έχουμε το φαινόμενο να πωλούνται ίδια ή παραπλήσια προϊόντα σε διαφορετικές τιµές στις χώρες της Ε.Ε.

Μόνο που η δέσμευση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι πολύ γενική, ενώ ήδη έχουν περάσει πολλοί μήνες από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε την αρχική επιστολή.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση έχει πλέον πολύ λίγα να κάνει γύρω από αυτό το θέμα και γι αυτό αναζητά παράπλευρες λύσεις -όπως επιδόματα που θα ανακουφίσουν έστω και λίγο τους πολίτες που έχουν πρόβλημα.

Με λίγα λόγια αυτό που αναζητά το Μέγαρο Μαξίμου είναι μία πιο αποτελεσματική επιδοματική πολιτική που θα δώσει την αίσθηση στους πολίτες ότι κάτι κινείται και ότι η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί για να ανακουφίσει την τσέπη τους.

Το επίδομα προσωπικής διαφοράς που θα δοθεί σε 770.000 συνταξιούχους τα Χριστούγεννα είναι μία αρχή ενώ ανάμεσα στις σκέψεις που υπάρχουν είναι η επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, αλλά και η διατήρηση του επιδόματος βαριάς αναπηρίας σε όσους εργάζονται ανεξάρτητα από ηλικία. Ακόμα λέγεται ότι υπάρχουν σκέψεις για αλλαγές και στο επίδομα ανεργίας.

Τα κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να δικαιολογήσουν την επιδοματική πολιτική επικαλούνται τα όσα πρόσφατα ανέφερε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος στην πρόσφατη έκθεση για τη νομισματική πολιτική σημείωνε ότι «σε οικονομίες όπως η ελληνική, στις οποίες υπάρχει εκτεταμένη απόκρυψη των είσοδοµάτων, η στόχευση των κοινωνικών δαπανών θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη κριτήρια πέραν των φορολογικών δηλώσεων».

Αυτές οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να εμφανιστεί με ένα πιο κοινωνικό πρόγραμμα το οποίο θα επικεντρώνεται εν πολύς στις ευάλωτες ομάδες, στους νέους, τα νέα ζευγάρια και του συνταξιούχους.

Οι κοινωνικές αυτές ομάδες είχαν δώσει την νίκη στις εθνικές εκλογές του 2023 ενώ στις ευρωεκλογές έδειξαν να εγκαταλείπουν το κόμμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα δεν προσήλθαν στα κάλπες για να ψηφίσουν.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τα μηνύματα των υποψήφιων προέδρων μπροστά από την κάλπη

Οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στην εσωκκοματική κάλπη....

Κρήτη: Η βροχή εκατομμυρίων προκαλεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο…

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, σχετικά με...

Με μεγάλη συμμετοχή οι εκλογές για νέο πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ και στα Χανιά

Ξεκίνησαν από νωρίς, στις 7 το πρωί, οι εσωκομματικές...