Η ανάπλαση της ιαματικής πηγής Τεμενίων και η ανάδειξη όλων των πηγών του δήμου μας

Κανένα σχόλιο

Του Ευτύχη Δαμηλάκη *

Όπως έχω δεσμευτεί επανειλημμένα στόχος μου είναι να αξιοποιήσω κάθε δυνατότητα σε κάθε χωριό του Δήμου μας και να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες, ώστε τα χωριά μας να γίνουν πόλος έλξης τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους πολίτες που θα ήθελαν να ξαναεπιστρεψουν ή να κατοικήσουν σε αυτά. Στον Δήμο μας έχουμε την ευλογία να υπάρχουν μοναδικοί φυσικοί πόροι όπως είναι τα Ιαματικά Νερά Τεμενίων. Σύμφωνα, με την ανάλυση το ιαματικό νερό Τεμενίων είναι ιδανικό για Λουτροθεραπεία και Ποσιμοθεραπεία.

Δυστυχώς όμως, παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις και ανακοινώσεις από την υπάρχουσα Δημοτική αρχή για αξιοποίηση της πηγής αλλά και του Δημοτικού Ξενοδοχείου, μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα σοβαρό βήμα για την ανάπλαση της Ιαματικής Πηγής Τεμενίων και την ανακατασκευή του ξενοδοχείου.

"Sponsored links"

Προσωπικός μου στόχος είναι, η ανάπλαση της Ιαματικής πηγής με πρότυπες και σύγχρονες εγκαταστάσεις όπου θα  διασφαλίζουν την μέγιστη απόδοση των μοναδικών φυσικοχημικών ιδιοτήτων και η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου. Η αξιοποίηση των ιαματικών νερών δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για την μέγιστη επισκεψιμότητα της περιοχής μας όλο το χρόνο. Αντίστοιχα, θα αναδείξουμε όλες τις πηγές των χωριών του Δήμου μας, με ετήσιες μετρήσεις της χημικής σύστασης της ποιότητας νερού οι οποίες θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου αλλά και σε κάθε πηγή. Ταυτόχρονα θα υπάρξουν και οι κατάλληλες παρεμβάσεις για την ανάδειξη τους.

Υπόσχομαι, στους κατοίκους των Τεμενίων και της ευρύτερης περιοχής ότι  η Νέα Δημοτική Αρχή «ΜΑΖΙ για τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου» θα κινηθεί γρήγορα και αποφασιστικά ώστε η μοναδική αναγνωρισμένη Ιαματική Πηγή της Κρήτης μας να γίνει πόλος έλξης για τους φιλοξενούμενους του ιαματικού τουρισμού αλλά και τόπος έλξης για την επανακατοίκηση της περιοχής μας.

* Υποψήφιος Δήμαρχος Καντάνου-Σελίνου

Υπ. Διδάκτωρ Διεθνών Ευρωπαϊκών &Περιφερειακών Σπουδών Πάντειου

Πανεπιστημίου

(Ms) Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

(BSc) Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση Πανεπιστήμιο Αθηνών

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live