25.8 C
Chania
Friday, September 20, 2024

Η απάντηση του Ευτύχη Μαυρογένη Προέδρου ΔΕΥΑΒΑ στον Ιωάννη Κασσελάκη

Ημερομηνία:

Στη δημοσιότητα έδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτύχης Μαυρογέννης την απάντησή του προς τις αιτιάσεις του υποψήφιου Δήμαρχου κ. Ιωάννη Κασσελάκη.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Αγαπητέ κύριε Κασσελάκη,

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω, ότι όταν περάσατε ως υποψήφιος Βουλευτής από την ΔΕΥΑΒΑ και σας παρουσιάσαμε στο σύνολο του το αναπτυξιακό έργο της ΔΕΥΑΒΑ που επιτελείται, εις επήκοον όλων των στελεχών της επιχείρησης που παρίσταντο μας δώσατε συγχαρητήρια. Τα συγχαρητήρια απευθυνόταν τόσο σε εμάς  ως πολιτικούς προϊσταμένους και σε όλους τους εργαζόμενους. Άραγε δύο μήνες μετά ενόψει των  Δημοτικών Εκλογών γιατί αλλάξατε στάση; Αυτό είναι κατανοητό σε όλους τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ.

Από ότι αντιλαμβάνομαι σας έχουν ενημερώσει εσφαλμένα για πολλά θέματα και κατά τούτο υποπίπτετε σε λάθη:

1) Για ποιο ιδιωτικό εργαστήριο αναφέρεστε; Το εργαστήριο της ΔΕΥΑΒΑ είναι έτοιμο για πιστοποίηση κατά ISO:17025  στις 17 Οκτωβρίου 2023. Όλες δε τις δαπάνες για την ίδρυση και λειτουργία του εργαστηρίου έχουν ψηφιστεί ομόφωνα από το Δ.Σ στο οποίο συμμετέχει και ο συνυποψήφιος σας Ντουντουλάκης Μανόλης.

2)Δεν γνωρίζετε, ότι, άλλα συνεργεία επισκευάζουν άμεσα τις ζημιές στο δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης και άλλοι εργολάβοι αποκαθιστούν με άσφαλτο τις ζημιές; Προφανώς και υπάρχουν ελλείψεις. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην αποκατάσταση της ασφάλτου και έχει να κάνει με συγκεκριμένους εργολάβους. Όμως η υπηρεσία επεμβαίνει άμεσα στις ζημιές ύδρευσης ή άρδευσης και κατά τούτο έχουμε δεχθεί δημόσια συγχαρητήρια ακόμα και από ανθρώπους που τους έχετε εντός του συνδυασμού σας.

3) Που βρίσκονται αμιαντοσωλήνες και εμείς δεν το γνωρίζομε; Και γιατί δεν μας το ανέφερε ποτέ τα περασμένα -4- χρόνια ο κ.Ντουντουλάκης στο συμβούλιο που συμμετέχει της ΔΕΥΑΒΑ για να τους έχουμε αλλάξει;

4) Άραγε το τεράστιο επενδυτικό έργο της ΔΕΥΑΒΑ των 33.000.000 ευρώ με δεκάδες έργα  εκτελούμενα ή συμβασιοποιημένα  το οποίο είναι δυσανάλογο με τις δυνατότητες της το θεωρείται μικρό και μη αξιολογήσιμο; Σημειώνω ότι τα περισσότερα έργα αφορούν το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» που με μετονομάστηκε σε «ΤΡΙΤΣΗΣ» άλλα φορούν τις ζημιές του 2019 (όλο το δίκτυο Μουσούρων που αντικαταστάθηκε) και άλλα αφορούν προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την παρούσα κυβέρνηση. Ένα έργο για να υλοποιηθεί χρειάζεται όραμα, σχέδιο, εμπειρία και διεκδίκηση από τα ανάλογα ταμεία χρηματοδότησης. Ούτε μας τα χαρίζουν, ούτε μας παρακαλάνε για να τα πάρουμε και σε αυτό το κομμάτι ο Δήμαρχός μας Γιάννης Μαλανδράκης είναι πρωταθλητής.

5)Από όλα  τα έργα που αναγνώσατε στον απολογισμό μας υπάρχει κάποια διαφωνία από εσάς; Αν παρακολουθούσατε την λειτουργία της ΔΕΥΑΒΑ τα τελευταία  -4- χρόνια και όχι μόνο τους τελευταίους δύο μήνες θα διαπιστώνατε ότι για όλα τα έργα υπάρχει πλήρης διαφάνεια και ενημέρωση των δημοτών είτε πρόκειται για μικρά είτε για μεγάλα έργα που εκτελούμε.

Όμως θα πρέπει να λάβετε μια ξεκάθαρη θέση για όλους αυτούς  μεταξύ των οποίων και υποψήφιοι σας διακινούν ψεύδη που αγγίζουν τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης τα οποία έχουν υιοθετηθεί και αναπαράγονται από στελέχη σας: α) Υιοθετείτε φωτογραφία η οποία δείχνει τις ζημιές από το 2019 από τις τεράστιες βροχοπτώσεις στο πάνω Γεράνι αναφέροντας ότι πρόκειται για την κατάντια της ΔΕΥΑΒΑ υπονοώντας ότι συνέβη σήμερα; β) Υιοθετείτε την Δημόσια τοποθέτηση υποψηφίου σας ο οποίος ανέφερε ότι ο κεντρικός αγωγός λυμάτων της ΔΕΥΑΒΑ έσπασε μέσα στον Πλατανιά την ημέρα της εκδήλωσης του «ΓΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» και ότι την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης έπινε τσικουδιές στην πλατεία και ενώ υπεδείχθη στον γράφοντα ότι αφορούσε ιδιωτική σωλήνωση από παρακείμενο κατάστημα και όχι ζημιά της ΔΕΥΑΒΑ δεν είχε την ηθική ευθύνη να επανορθώσει το ψέμα του. Όλα τα παραπάνω καλείστε να τα αποδοκιμάσετε διότι διαφορετικά  προδίδουν έλλειψη ψυχραιμίας και είναι λυπηρό να δηλητηριάζονται οι δημότες μας με ψέματα και με φτηνή προπαγάνδα.  

6) Είμαι έτοιμος να σας εξηγήσω με ποιον τρόπο σε μία περίοδο του κορονοϊού και με τριπλασιασμό του ενεργειακού κόστους, πως κρατήσαμε όρθια την ΔΕΥΑΒΑ και δεν μετακυλήσαμε το κόστος αυτό στους δημότες και μπορούμε σήμερα να τους κοιτάζουμε στα μάτια με τις προσφερόμενες  υπηρεσίες και τους εργαζόμενους να είναι σε πρώτη γραμμή.

Τέλος επειδή φαίνεται να υπάρχει μία αλλεργία με τον δημόσιο διάλογο, σας παρακαλώ και σας προκαλώ όποτε θέλετε μπορούμε δημόσια να συζητήσουμε για το αναπτυξιακό έργο της ΔΕΥΑΒΑ, καταθέτοντας θεσμικά τις απόψεις μας τόσο εμείς όσο και εσείς προκειμένου να κρίνουν οι Δημότες ποιος γνωρίζει και μιλάει επί δεδομένων πραγμάτων και ποιος πετάει προεκλογικές πομφόλυγες. Ας ελπίσουμε με την συμβολή όλων μας ότι θα κρατηθεί το επίπεδο του προεκλογικού αγώνα σε ένα υψηλό και ήπιο επίπεδο και όχι με ψέματα γιατί είναι γνωστό ότι τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια.

Με εκτίμηση,

Μαυρογένης Ευτύχης,

Πρόεδρος ΔΕΥΑΒΑ,

Δικηγόρος

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσωρινή φιλοξενία στην Αγυιά για τους μετανάστες που βρέθηκαν στη Γαύδο

Σε χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται...

Από το Σπολέτο της Ιταλίας στα Χανιά για… εκπαίδευση!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα ευρωπαϊκό έργο “PON...

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γ. Παπαντωνίου

Aθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου για ξέπλυμα...