Η απλή αλήθεια που αποτυπώνει το μέγεθος της προδοσίας: Οι Τούρκοι γνώριζαν για τη φυγή των ΗΠΑ από τη Συρία, οι Κούρδοι όχι

Κανένα σχόλιο

Υπάρχει μία απλή αλήθεια που αποτυπώνει το μέγεθος της προδοσίας των Κούρδων από τις ΗΠΑ.

Την αμέσως επόμενη ημέρα από τις δηλώσεις Τραμπ περί φυγής των αμερικάνικων δυνάμεων από τη Συρία, ο Ερντογάν προχώρησε στην εισβολή. Βεβαίως, ο Ερντογάν είχε επαναλάβει πολλές φορές την πρόθεσή του να εισβάλλει, είχε έτοιμο σχέδιο εισβολής.

Οι ΗΠΑ, παρά του ότι γνώριζαν, επέλεξαν να φύγουν άμεσα και δίχως να προειδοποιήσουν τους Κούρδους “συμμάχους” τους για την απόφασή τους.

"Sponsored links"

Οι ΗΠΑ, θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει να μείνουν μερικές ακόμη εβδομάδες ώστε να επιτρέψουν στους Κούρδους να αναπτύξουν την άμυνά τους ενάντια στην εισβολή της Τουρκίας, όμως δεν το έπελεξαν.

Έτσι, με τον τρόπο τους, έδωσαν το πράσινο φως στην Τουρκία για την εκπλήρωση των στόχων της.

Το ζήτημα που γεννιέται τώρα μετά από αυτή τη στάση είναι, πόσο αξιόπιστος σύμμαχος μπορεί να είναι για την Ελλάδα μία χώρα όπως οι ΗΠΑ που φέρεται με αυτό τον τρόπο; Και ποια θα πρέπει να είναι τα συμπεράσματα όταν ενώ οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ΝΔ έχουν δώσει στην κυριολεξία γη και ύδωρ στους Αμερικάνους, οι Αμερικάνοι δεν έχουν δώσει τίποτα σε ανταλλάγματα ενώ διαφαίνεται ότι η σχέση τους με την Τουρκία εξομαλύνεται;

Ο πρόεδρος Τραμπ ήταν ξεκάθαρος. Είπε: “Οι συμμαχίες είναι εύκολες”, δηλαδή, δεν έχουν καμιά βαρύτητα.

Είπε επίσης: “Κοιτάμε μόνο το συμφέρον της χώρας μας”.

Εμείς, πότε θα κοιτάξουμε το δικό μας;

Η προδοσία των Κούρδων, τι πρέπει να μας διδάξει;

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live