24.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Η απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca φέρνει αγωγές εκατομμυρίων ευρώ

Ημερομηνία:

Μόνο εύκολη και απλή δεν θα είναι η «επόμενη μέρα» της απόφασης της εταιρίας AstraZeneca να αποσύρει το εμβόλιό της για τον κορωνοϊό.

Κι αυτό διότι η παραδοχή ότι το εμβόλιο (μπορεί να) προκαλεί σοβαρές παρενέργειες φέρνει βροχή από μηνύσεις και αγωγές.

Στη Βρετανία έχουν ήδη κατατεθεί 51 υποθέσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο με τις οικογένειες των θυμάτων να ζητούν αποζημιώσεις, που υπολογίζονται συνολικά σε 100 εκατομμύρια λίρες.

Αυτό που καταλογίζουν στην φαρμακευτική εταιρία είναι ότι το εμβόλιό της προκάλεσε δεκάδες θανάτους και σοβαρές ασθένειες.

Η αρχή με τις δικαστικές διαμάχες έγινε πέρσι όταν ο Τζέιμι Σκοτ, πατέρας δύο παιδιών, κατέθεσε την πρώτη αγωγή. Ο Σκοτ υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη αφού ανέπτυξε θρόμβο και εγκεφαλική αιμορραγία μετά τον εμβολιασμό τον Απρίλιο του 2021, κάτι που τον άφησε ανίκανο να εργαστεί.

Η AstraZeneca αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, αλλά έχει αποδεχθεί σε νομικό έγγραφο που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο τον Φεβρουάριο ότι το εμβόλιο της για τον Covid «μπορεί να προκαλέσει TTS σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις». Το TTS σημαίνει θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας, μια κατάσταση που προκαλεί στους θρόμβους και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων.

Το γεγονός ότι η παραδοχή της AstraZeneca έχει καταγραφεί σε δικαστική διαμάχη (στην υπόθεση του Scott’s High Court) μπορεί να προκαλέσει ατέλειωτες αξιώσεις για αποζημιώσεις. Ειδικά εάν αποδεχτεί ευθέως (ή αποδειχθεί ξεκάθαρα) ότι το εμβόλιο ήταν η αιτία σοβαρής ασθένειας και θανάτου σε συγκεκριμένες νομικές υποθέσεις.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ερντογάν: «19 Μαΐου ημέρα ξεσηκωμού κατά της εχθρικής κατοχής του έθνους μας»

Ανακοίνωση έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω ανάρτησης,...

Παραμένουν κλειστά τα μικροβιολογικά εργαστήρια και στα Χανιά

Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους από την...

Η Πανσπουδαστική καταγγέλλει καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού

Καταστροφή συνδικαλιστικού υλικού καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η φοιτητική...

Το ΚΚΕ (μ-λ) Χανίων ζητά την αποχή από τις ευρωεκλογές

Με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές το ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων σε...