26.8 C
Chania
Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2026

Η απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca φέρνει αγωγές εκατομμυρίων ευρώ

Ημερομηνία:

Μόνο εύκολη και απλή δεν θα είναι η «επόμενη μέρα» της απόφασης της εταιρίας AstraZeneca να αποσύρει το εμβόλιό της για τον κορωνοϊό.

Κι αυτό διότι η παραδοχή ότι το εμβόλιο (μπορεί να) προκαλεί σοβαρές παρενέργειες φέρνει βροχή από μηνύσεις και αγωγές.

Στη Βρετανία έχουν ήδη κατατεθεί 51 υποθέσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο με τις οικογένειες των θυμάτων να ζητούν αποζημιώσεις, που υπολογίζονται συνολικά σε 100 εκατομμύρια λίρες.

Αυτό που καταλογίζουν στην φαρμακευτική εταιρία είναι ότι το εμβόλιό της προκάλεσε δεκάδες θανάτους και σοβαρές ασθένειες.

Η αρχή με τις δικαστικές διαμάχες έγινε πέρσι όταν ο Τζέιμι Σκοτ, πατέρας δύο παιδιών, κατέθεσε την πρώτη αγωγή. Ο Σκοτ υπέστη μόνιμη εγκεφαλική βλάβη αφού ανέπτυξε θρόμβο και εγκεφαλική αιμορραγία μετά τον εμβολιασμό τον Απρίλιο του 2021, κάτι που τον άφησε ανίκανο να εργαστεί.

Η AstraZeneca αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, αλλά έχει αποδεχθεί σε νομικό έγγραφο που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο τον Φεβρουάριο ότι το εμβόλιο της για τον Covid «μπορεί να προκαλέσει TTS σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις». Το TTS σημαίνει θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας, μια κατάσταση που προκαλεί στους θρόμβους και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων.

Το γεγονός ότι η παραδοχή της AstraZeneca έχει καταγραφεί σε δικαστική διαμάχη (στην υπόθεση του Scott’s High Court) μπορεί να προκαλέσει ατέλειωτες αξιώσεις για αποζημιώσεις. Ειδικά εάν αποδεχτεί ευθέως (ή αποδειχθεί ξεκάθαρα) ότι το εμβόλιο ήταν η αιτία σοβαρής ασθένειας και θανάτου σε συγκεκριμένες νομικές υποθέσεις.

topontiki.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προφυλακιστέα η 46χρονη κατηγορούμενη για τον εμπρησμό στην Marfin

Με σύμφωνη γνώμη της 3ης ανακρίτριας και του εισαγγελέα...

Εκδήλωση του ΚΚΕ στα Παλαιά Ρούματα για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ

Εκδήλωση του ΚΚΕ στα Παλαιά Ρούματα Πλατανιά για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ. Κατάθεση στεφάνων στο Αποπηγάδι και ομιλία του Δημήτρη Ανθούση.

Απαγόρευση κολύμβησης στη Νέα Χώρα μέχρι τον Κλαδισσό λόγω της ρύπανσης από λύματα

Απαγόρευση κολύμβησης στη Νέα Χώρα Χανίων με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη λόγω βλάβης στο δίκτυο ακαθάρτων. Διάθεση λυμάτων στη θάλασσα μετά από υγειονομικό έλεγχο.

Συνελήφθη 21χρονος στα Χανιά για διακίνηση ναρκωτικών μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών

Σύλληψη 21χρονου στα Χανιά για εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν 12+ κιλά κάνναβης και σχεδόν κιλό κοκαΐνης μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών.