11.8 C
Chania
Sunday, December 10, 2023

Η Αριστερά (πλην ΣΥΡΙΖΑ) καταγγέλει στην Κομισιόν την προσπάθεια του Ισραήλ να φιμώσει τις φωνές στο εσωτερικό του που ζητούν τερματισμό της αιματοχυσίας στη Γάζα

Ημερομηνία:

Η ισραηλινή κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να φιμώσει κάθε φωνή στο εσωτερικό της χώρας που καλεί σε κατάπαυση του πυρός και τερματισμό της αιματοχυσίας στη Γάζα εντείνει την πολιτική καταστολής, στοχεύοντας πρωτίστως στην παλαιστινιακή αραβική κοινότητα στο Ισραήλ. Χθες, Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου, οι ισραηλινές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη σειράς ηγετικών στελεχών της αραβοπαλαιστινιακής κοινότητας του Ισραήλ.

Με πρωτοβουλία της αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατατέθηκε κοινοβουλευτική ερώτηση με την οποία καταγγέλλονται οι συλλήψεις και ερωτάται την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το τι μέτρα θα πάρει. Την ερώτηση υπογράφουν μαζί με τους ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ, Γιώργο Γεωργίου και Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, άλλοι 7 ευρωβουλευτές της Αριστεράς που προέρχονται από το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Τσεχίας, το Σιν Φέιν και τους «Ανεξάρτητους για την Αλλαγή» Ιρλανδίας και τους Podemos Ισπανίας.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης που κατατέθηκε:

Η Ανώτατη Επιτροπή Παρακολούθησης είναι το ανώτατο επίσημο όργανο της αραβοπαλαιστινιακής μειονότητας στο Ισραήλ, που αποτελείται από το Αραβικό Συμβούλιο Δημάρχων, πρώην και νυν βουλευτές και άλλους εκπροσώπους.

Από τις 7 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, η παλαιστινιακή ηγεσία, υπό την ηγεσία της Επιτροπής Παρακολούθησης, έχει επιδείξει το υψηλότερο επίπεδο δημόσιας ευθύνης και έκανε ό,τι περνά από το χέρι της για να αποκλιμακώσει τις εντάσεις μεταξύ Αράβων και Εβραίων στο εσωτερικό του Ισραήλ.

Σήμερα, 09/11/2023, τουλάχιστον πέντε ηγέτες της Παλαιστινιακής μειονότητας στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Ανώτατης Επιτροπής Παρακολούθησης και πρώην μέλους της Κνέσσετ, Muhammad Barakeh, των πρώην μελών της Κνέσσετ Haneen Zoabi και Sami Abu Shehadeh, και των Yossef Tatour και Mahmoud Mawasi συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μιας ειρηνικής εκδήλωσης που καλούσε σε κατάπαυση του πυρός στη Ναζαρέτ.

Υπό το φως των τελευταίων ειδήσεων, πώς προτίθεται η Επιτροπή:

 • να ασκήσει άμεση πίεση στο Ισραήλ για την άμεση απελευθέρωση των ηγετών της Παλαιστινιακής μειονότητας στο Ισραήλ.
 • να λάβει πιο αυστηρά και άμεσα μέτρα κατά του Ισραήλ για την αποτυχία του να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κυριαρχία των Παλαιστινίων.
 • να επανεξετάσει την εμπορική του συνεργασία με το Ισραήλ λαμβάνοντας υπόψη τις συστηματικές παραβιάσεις των προτύπων της ΕΕ σχετικά με το κράτος δικαίου από το Ισραήλ.

Οι ευρωβουλευτές/τριες που συνυπογράφουν:

 1. Giorgos GEORGIOU (The Left)
 2. Eugenia RODRÍGUEZ PALOP (The Left)
 3. Chris MACMANUS (The Left)
 4. Kateřina KONEČNÁ (The Left)
 5. Niyazi KIZILYÜREK (The Left)
 6. Clare DALY (The Left)
 7. Idoia VILLANUEVA RUIZ (The Left)
 8. João PIMENTA LOPES (The Left)
 9. Sandra PEREIRA (The Left)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ