Η αυθεντική Κρήτη «μαγνητίζει» τους τουρίστες – “Γίνε και εσύ για μια ημέρα βοσκός στα όρη”

Κανένα σχόλιο

Αυξάνονται και πληθύνονται οι τουρίστες του νησιού που δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για εκδρομές στην ενδοχώρα και κυρίως στα ορεινά χωριά προκειμένου να ζήσουν για λίγο τη ζωή των ντόπιων στα βουνά.

Εντείνεται όμως και το ενδιαφέρον  των αγροτών και των βοσκών να συμμετέχουν σε προγράμματα εκδρομών, ώστε να ξεναγούν τους επισκέπτες στα μιτάτα και στις καλλιέργειές τους αλλά και να συμμετέχουν μαζί τους σε κτηνοτροφικές και αγροτικές εργασίες.

Για τον λόγο αυτό έχουν εμπλουτιστεί τα προγράμματα αρκετών τουριστικών γραφείων με ημερήσιες εκδρομές στην ενδοχώρα προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα οι ξένοι να βιώσουν τον τρόπο ζωής στην ύπαιθρο.

"Sponsored links"

Η εκδρομή περιλαμβάνει εκτός από τη βόλτα στο βουνό, συμμετοχή των τουριστών στην τυροκόμηση, ώστε η ξενάγηση να ολοκληρωθεί με γεύμα στο οποίο περιλαμβάνεται το τυρί που έφτιαξαν οι ίδιοι, αλλά και αντικριστό, με τον παραδοσιακό τρόπο ψησίματος. Όταν είναι η περίοδος που γίνονται οι κουρές των προβάτων, οι τουρίστες συμμετέχουν και σε αυτές και απολαμβάνουν όλη αυτή τη διαδικασία.

Κάποια από τα δημοφιλέστερα χωριά είναι τ’ Ανώγεια, η Αξός, οι Ασίτες, οι Μαργαρίτες, οι Βρύσες, ο Βάμος, το Γαβαλοχώρι, οι Αρχάνες, τα Πεζά, ο Ζαρός, το Τζερμιάδω, το Ψυχρό, η Κριτσά κ.α. όχι μόνο για τις συγκεκριμένες δραστηριότητες αλλά και για το φαγητό σε μικρά καφενεία που προσφέρουν απλές αλλά γνήσιες κρητικές γεύσεις.

Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη η πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών Μαριλένα Μαμαλάκη πολλές από αυτές τις εκδρομές δεν γίνονται με γκρούπ.

Είναι ιδιωτικές για ολιγομελείς παρέες ή τα μέλη μιας οικογένειας, ενώ το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών είναι πολύ μεγάλο για οτιδήποτε αφορά στο κρασί, το ελαιόλαδο, το μέλι και γενικά όλα τα ντόπια είδη διατροφής.

Ενδιαφέρον υπάρχει όμως και για την παρασκευή παραδοσιακών συνταγών ,έτσι πολλοί συμμετέχουν σε μαθήματα μαγειρικής.

Μαγειρεύουν και στην συνέχεια κάθονται όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και απολαμβάνουν την παρέα και το φαγητό που ετοίμασαν οι ίδιοι, παίρνοντας μια γεύση της κρητικής γαστρονομίας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live