29.8 C
Chania
Τρίτη, 12 Μαΐου, 2026

Η αψίδα του Τραμπ κι η αψίδα του Ταυρωνίτη – Ο σουρεαλισμός ζει στα Χανιά | Βίντεο

Ημερομηνία:

Ο Τραμπ ζήλεψε την αψίδα του Θριάμβου και θέλει να φτιάξει μία δικιά του, την αψίδα του Τραμπ. Η αψίδα του Τραμπ θα φέρει ένα φτερωτό άγαλμα της Ελευθερίας και θα πλαισιώνεται στη βάση της από αγάλματα τεσσάρων χρυσών λιονταριών.

Εδώ όμως στα Χανιά προλάβαμε τον Τραμπ. Με διαδικασίες εξπρές στήθηκε η αψίδα του Ταυρωνίτη.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέρτησε ο Μιχάλης Κατακουζινός όπου γίνονται έργα διαπλάτυνσης πεζοδρομίων, ο βραχίονας του ερπυστριοφόρου σκάβει το πεζοδρόμιο και μέσα από την “αψίδα” που δημιουργεί περνούν αυτοκίνητα.

Στην αψίδα του Ταυρωνίτη δεν υπάρχει κάποιο άγαλμα της Ελευθερίας ή έστω κάποιο άγαλμα χρυσού λιονταριού, είναι απλώς ακόμα ένα μνημείο αναλγησίας.

Δεν αποτελεί και κάποιον θρίαμβο άξιο αψίδας η δημιουργία ενός πεζοδρομίου, αλλά στην Ελλάδα που ζούμε ανά καιρούς βλέπουμε πολλά τρελά. Κάποια από αυτά δημιουργούν και κινδύνους, όπως το να περνάνε αμάξια μέσα από μία αψίδα που δημιουργεί το ερπυστριοφόρο που σκάβει το πεζοδρόμιο.

Και μη χειρότερα…

Δείτε το βίντεο:

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεσόγειος: Μυστήριο με το ρωσικό πλοίο που βυθίστηκε, φέρεται να μετέφερε πυρηνικούς αντιδραστήρες στη Βόρεια Κορέα

Ρωσικό φορτηγό πλοίο που φέρεται να μετέφερε δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες για υποβρύχια,...

Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων παρουσίασε το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα για τη Θάλασσα και τις Ακτές στο 9ο Συνέδριο ΠΕΕΚΠΕ

Η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων παρουσίασε στο 9ο Συνέδριο ΠΕΕΚΠΕ στο Ρέθυμνο το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα για τη Θάλασσα και τις Ακτές, που απευθύνεται σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.