Η Γερμανία αγοράζει 35 αμερικάνικα μαχητικά F-35 αξίας 10,5 δισ. δολαρίων

Κανένα σχόλιο

Το ποσό των 10 δισ. δολαρίων δέσμευσε η Γερμανία, προκειμένου να το διαθέσει για την αγορά 35 μαχητικών αεροσκαφών F-35A Lightning II, σύμφωνα με κυβερνητικά έγγραφα που είδε το Bloomberg.

Ειδικότερα, τα χρήματα αυτά θα προέλθουν από ένα μεγάλο ειδικό ταμείο για την άμυνα ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ανακοίνωσε ο Σολτς λίγο μετά την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Τα αεροσκάφη F-35A Lightning II θα παραδοθούν μεταξύ 2026 και 2029 με πυραύλους αεράμυνας και υποδομές εδάφους που περιλαμβάνονται στη συμφωνία, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο.

"Sponsored links"

Τα σχέδια έρχονται εν μέσω της παραπαίουσας προσπάθειας της Γερμανίας να δεσμεύσει τον στόχο για το ΝΑΤΟ για δαπάνες 2% του ΑΕΠ για την άμυνα, τον οποίο το Βερολίνο τώρα επιμένει ότι θα εκπληρώσει «κατά μέσο όρο τα επόμενα πέντε χρόνια».

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live