24.8 C
Chania
Saturday, July 27, 2024

Η γιατρός του Pet Scan απαντά στον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ: Εγώ ορκίστηκα στον Ιπποκράτη όχι στο υπ. Οικονομικών

Ημερομηνία:

“Αναταράξεις” έχει προκαλέσει το θέμα που ανέδειξε το Ράδιο Κρήτη σχετικά με την λειτουργία του PET SCAN, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το μηχάνημα δεν εξυπηρετεί τον κόσμο αφού λειτουργεί μόνο το πρωί, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός πολιτών να πηγαίνει αναγκαστικά στην Αθήνα για να κάνει την εξέταση, καθώς η αναμονή φθάνει τους 2 μήνες!

Ανέφικτη χαρακτήρισε την απογευματινή λειτουργία του ο διοικητής Γιώργος Χαλκιαδάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το μηχάνημα βάζει «μέσα» το νοσοκομείο κατά 1,5 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο.

«Να μου βρουν άλλο 1,5 εκατομμύριο εκείνοι που ζητούν την απογευματινή λειτουργία, γιατί άλλα τόσα χρειάζονται και το νοσοκομείο δεν έχει να διαθέσει αυτά τα χρήματα κι εγώ θα το κάνω», σημείωσε.

Ο κ.Χαλκιαδάκης πρόσθεσε ότι υπάρχει υπερσυνταγογράφιση εξετάσεων για το Pet Scan, το οποίο δεν είναι πανάκεια ούτε … «για πάσα νόσο».

«Εγώ έδωσα όρκο στον Ιπποκράτη όχι στο υπουργείο Οικονομικών», απαντά στον διοικητή του ΠΑΓΝΗ η καθηγήτρια πυρηνικής Ιατρικής Σοφία Κουκουράκη, διευθύντρια του τμήματος και υπεύθυνη για την λειτουργία του Pet Scan.

Η ίδια τόνισε: «Ο διοικητής είναι εκείνος που υπέγραψε τη σύμβαση με το Υπουργείο και το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”. Να μας δώσει την οικονομοτεχνική μελέτη στην οποία βασίστηκε, για να λέει ότι το νοσοκομείο μπαίνει μέσα κατά 1,5 εκατομμύριο ευρώ.»

σοφία κουκουράκη

Η κ.Κουκουράκη πρόσθεσε ότι γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε, αν γίνονται εξετάσεις χωρίς ένδειξη, χωρίς να χρειάζονται δηλαδή και αυτό δεν συμβαίνει.

«Γνωρίζω ότι ο διοικητής κάνει προσπάθειες να λύσει το θέμα, όμως πρόκειται για ζήτημα του υπουργείου υγείας και του ΕΟΠΠΥ, του ταμείου που όλοι πληρώνουμε και το οποίο δεν αποπληρώνει τα νοσοκομεία. «Από εκεί ξεκινάει το θέμα και ως διοικητής αυτό πρέπει να λύσει. Αλλιώς, αν θεωρεί ότι καταστρέφει οικονομικά το νοσοκομείο, ας σταματήσει την λειτουργία του, ας το κλείσει…» είπε χαρακτηριστικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το θέμα έχουν ενημερωθεί τόσο το ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” όσο και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος επισκέφθηκε το Ηράκλειο αλλά και το ΠΑΓΝΗ και αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι πως θα χειριστεί η κυβέρνηση το ζήτημα της ολοήμερης λειτουργίας του PET SCAN, του μοναδικού που υπάρχει σήμερα στην Κρήτη.

ekriti.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ