21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η γιορτή της Χειροτεχνίας και του DIY, ταξιδεύει για πρώτη φορά στο Ηράκλειο

Ημερομηνία:

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι την έναρξη της 1ης Χειροτέχνικα που θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη και εμείς μετράμε αντίστροφα. To Σάββατο 22 και τηνΚυριακή 23 Νοεμβρίου φιλοξενηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (Γούβες Ηρακλείου).

Τι μπορείς να κάνεις το 2ήμερο της Χειροτέχνικα στο Ηράκλειο:

Στη Χειροτέχνικα θα έχεις τη δυνατότητα να ενημερωθείς για όλες τις νέες τάσεις στην αγορά του χειροποίητου, να αγοράσεις υλικά και εργαλεία, να εγγραφείς σε σεμινάρια που σε ενδιαφέρουν και φυσικά να δεις όλα όσα έχουν να προσφέρουν οι επαγγελματίες του χώρου.

Παράλληλα, μπορείς να παρακολουθήσεις δωρεάν παρουσιάσεις από τους ειδικούς του χώρου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης, αλλά να συμμετέχεις και σε κάποιο από τα workshop εμπλουτίζοντας τις γνώσεις σου πάνω στη χειροτεχνία και το χειροποίητο.

Τα highlights της φετινής διοργάνωσης:

Yarnbombing στη Χειροτέχνικα

Με αφορμή τη Χειροτέχνικα της Κρήτης, επαναλαμβάνουμε την πρόσκληση που κάναμε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, και καλούμε όλους εσάς να μας βοηθήστε να ντύσουμε με πολύχρωμα νήματα την υποδοχή του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης, στις Γούβες Ηρακλείου, όπου και θα διεξαχθεί η Χειροτέχνικα της Κρήτης!

Για να συμμετέχεις κι εσύ στο yarn­bomb­ing αρκεί να πλέξεις και να μας φέρεις ένα τετράγωνο πλεκτό διάστασης 20εκ. επί 20εκ. Άσχετα από το εάν είσαι αρχάριος ή προχωρημένος μπορείς να φτιάξεις το δικό σου σε ό,τι χρώμα, σχέδιο και νήμα εσύ επιλέξεις. Στη συνέχεια τα κομματάκια που θα συγκεντρώσουμε θα συναρμολογηθούν επιτόπου με βελόνες και μαλλί για να στολίσουν την υποδοχή μας.

Εκεί θα μείνουν και για όλη τη διάρκεια της Χειροτέχνικα, και κατόπιν θα ξανασυναρμολογηθούν, θα γίνουν ριχτάρια και κουβέρτες και θα καταλήξουν στην ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Περισσότερα, στο εξής link:

http://www.xeirotexnika.gr/νέα/177-yarnbombing-στη-χειροτέχνικα-κρήτης

Πρόγραμμα παρουσιάσεων

Οι παρουσιάσεις, το πρόγραμμα των οποίων μπορείς να δεις αναλυτικά εδώ (http://www.xeirotexnika.gr/κρήτη/πρόγραμμα) πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα χωρητικότητας περίπου 100+ καθιστών ατόμων και για να τις παρακολουθήσεις δεν χρειάζεται να δηλώσεις κάπου συμμετοχή! Μην χάσεις και τα πολλά και πρωτότυπα happenings που θα συμβαίνουν παράλληλα. Για όσους δεν καταφέρουν να επισκεφθούν την έκθεση, οι παρουσιάσεις θα μαγνητοσκοπηθούν, ενώ μετά το τέλος της Χειροτέχνικα θα δημοσιευθούν στο κανάλι της Χειροτέχνικα στο YouTube​.com (youtube.com/xeirotexnika)!

Workshops στη Χειροτέχνικα

Κατά τη διάρκεια της Χειροτέχνικα Κρήτης θα έχεις τη δυνατότητα να δηλώσεις συμμετοχή και να παρακολουθήσεις, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, σειρά από work­shop των 10 – 15 ατόμων σε διάφορες θεματικές ενότητες. Εδώ μπορείς να δεις το αναλυτικό πρόγραμμα, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για κάθε ένα από αυτά:

"google ad"

http://www.xeirotexnika.gr/κρήτη/workshop

Μεγάλος Διαγωνισμός Χειροτέχνικα

Όπως συνέβη και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, έτσι και στο Ηράκλειο η Χειροτέχνικα εξασφάλισε σούπερ δώρα για τους φίλους της! «Δείξε μας που craftάρεις και κέρδισε απίθανα δώρα!» είναι το σύνθημα, και μπορείς να διαβάσεις όλες τις λεπτομέρειες, εδώ:

www.xeirotexnika.gr/διαγωνισμός

Ακολουθεί η τελική λίστα των εκθετών που θα συμμετέχουν με το δικό τους χώρο στη φετινή διοργάνωση:

FTIAXTO.GR (www.ftiaxto.gr)
DELFINO YARNS – PLEXIS (www.delfinoyarns.gr)
KARAMITSIOS (www.kopserapse.grwww.karamitsios.gr)
ERIAL (www.erial.gr)
FRANCESKA’S ART (www.franceskasart.gr)
ΧΑΝΤΡΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ (www.xantrodimiourgies.gr)
ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ 31 (www.ergoxeiro.gr)
DECORELIA (www.facebook.com/Decorelia)
KURELU
ΚΥΒΟΣ (www.e-kybos.gr)
PACO ART (www.pacoartcenter.gr)
ΧΑΕΡΙ
ALBANTAKIS GEMS (www.albantakisgems.gr)
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΕΙΟ (www.bibliodeteio.gr / www.secondfloorworkshop.com)
GALAXY IMPORT (www.galaxyimport.gr)
ΧΕΙΡΟΚΑΜΩΤΟ (www.xeirokamoto.gr)

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κολωνός: Συγκέντρωση νίκης μετά την ενοχή Μίχου και την αθώωση της μητέρας – «Τιμάμε το θάρρος της 12χρονης»

Σε συγκέντρωση «νίκης της αλληλεγγύης» έξω από τη στάση του μέτρο στα Σεπόλια καλεί το απόγευμα της...

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...