21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η «Ελεύθερη Ώρα» χρεώνει στους Iron Maiden την φωτιά στην Πεντέλη: «Μας έκαψαν οι σατανάδες» – Θα απαντήσει στους “συκοφάντες”

Ημερομηνία:

Τόνους φαντασίας πρέπει να έχει εκείνος που σκέφτηκε το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Ελεύθερης Ώρας».

Κι αυτό γιατί ούτε λίγο, ούτε πολύ, η συγκεκριμένη εφημερίδα χρεώνει τη φωτιά στην Πεντέλη στους Iron Maiden και στην συναυλία που έκαναν τις προηγούμενες μέρες στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Αφορμή για το μυθικό αυτό πρωτοσέλιδο, είναι η «θεωρία» που κυκλοφορεί από χθες στο διαδίκτυο και αναφέρει το εξής.

Στις 20 Ιουλίου του 2018 οι Iron Maiden είχαν κάνει συναυλία στην Μαλακάσα και τρεις μέρες μετά είχε ξεσπάσει η μεγάλη φωτιά στο Μάτι.

Τώρα, εμφανίστηκε στις 16 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ και τρεις μέρες μετά είχαμε αυτή στην Πεντέλη.

Οι… σατανάδες Maiden

Έτσι λοιπόν προέκυψε το πρωτοσέλιδο «Μας έκαψαν οι σατανάδες», με τον υπέρτιτλο να αναφέρει: «Έπιασαν τόπο οι επικλήσεις των Iron Maiden στο «θηρίο 666», ενώ στον υπότιτλο εξηγεί: «50.000 θεατές στο ΟΑΚΑ συμμετείχαν -άθελά τους ως επί το πλείστον- σε δαιμονική τελετή, υπό τους ήχους του Μπαφομέτ και εν συνεχεία ξέσπασε η οργή του Θεού στην Αττική Γη».

Το καλύτερο απ΄όλα είναι το σχόλιο της φωτογραφίας από την κάμερα του ΣΚΑΙ που δείχνει την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό με φόντο της φλόγες.

Σε αυτή λοιπόν, οι υπεύθυνοι της εφημερίδας διακρίνουν τα μάτια του κακού, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο σχόλιο: «Προσέξτε τα πύρινα μάτια του κακού πως ατενίζουν την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό».

Eύκολα καταλαβαίνει κανείς λοιπόν, η εικόνα με το πρωτοσέλιδο άρχισε να κυκλοφορεί στα social media και να γίνεται ένας μικρός χαμός με το τρολάρισμα που έπεφτε.

Πάρτε μία μικρή γεύση από αυτές…

Θα απαντήσει η “Ελεύθερη Ώρα” – Σκαμπίλι απο την Παναγιά

Σημειώνουμε ότι μετά τη συζήτηση που προκάλεσε το δημοσίευμα η “Ελεύθερη Ώρα” επανήλθε τονίζοντας:

“Μία άνευ προηγουμένου επίθεση δέχεται η Ελεύθερη Ώρα από διαδικτυακά τρολάκια εδώ και μερικές ώρες, με αφορμή το σημερινό μας πρωτοσέλιδο.

Φυσικά, απάντηση θα δοθεί. Λίγη υπομονή…”

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε άλλο δημοσίευμα την ίδια ημερα αναφέρεται σε λόγια του Παΐσιου σύμφωνα με τον οποίο οι πυρκαγιές είναι “σκαμπίλι από την Παναγιά”:

«Σκαμπίλι από την Παναγία ήταν. Άρχισε την πρώτη μέρα της νηστείας και τελείωσε την τελευταία (με το παλιό εορτολόγιο που γιορτάζει το Όρος).

Λέγανε ότι θα σβήσει πιο μπροστά, γιατί δε φυσούσε και όμως έσβησε την τελευταία μέρα κι ας είχε αέρα. Λες και την οδηγούσε ένα χέρι, πήγαινε γύρω – γύρω από ‘κει που δεν την περιμένανε και παρέκαμπτε τις ζώνες ασφαλείας. Κάηκαν τα δάση! Κάηκε το κοσμικό φρόνημα;»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...