Η Ελλάδα γερνά και φτωχαίνει – Οι επιπτώσεις των μνημονίων στο δημογραφικό πρόβλημα – Ερώτηση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή

Κανένα σχόλιο

Η μείωση του ΑΕΠ και η φτωχοποίηση των Ελλήνων λόγω των μνημονίων επέφεραν ταχύτατη δημογραφική γήρανση με σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στον πληθυσμό της πατρίδας μας.

Γραπτή ερώτηση για το θέμα κατέθεσε στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Καθηγητής Νότης Μαριάς, ζητώντας να πληροφορηθεί ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Ε.Ε. για να βελτιωθεί το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων και να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

"Sponsored links"

«Μία από τις επιπτώσεις της μείωσης του ΑΕΠ στην Ελλάδα εξαιτίας της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου από το 2010 είναι η ταχύτατη δημογραφική γήρανσή της και η αποδυνάμωσή της μακροπρόθεσμα πολλαπλά.

H υπογεννητικότητα του Ελληνικού λαού δημιουργεί οξύ δημογραφικό πρόβλημα με σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία της Ε.Ε. ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2014 ήταν 10,926,807 από 10,991,400 το 2013 και από 11,183,516 που ήταν το 2010. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 177, 1% του ΑΕΠ το 2014 από 175% το 2013 και από 124% που ήταν το 2010, όταν η χώρα μπήκε στο μνημόνιο. Έτσι, αλματώδης είναι η αύξηση του ποσοστού του Ελληνικού πληθυσμού, που ζει στο όριο της φτώχειας και κάτω από αυτό.

Η Επιτροπή με βάση τα παραπάνω ερωτάται:

1. Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων;

2. Ποιά μέτρα προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας;»

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις