25.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που είναι εχθρική προς τους Έλληνες

Ημερομηνία:

Με αφορμή το κίνημα για ελεύθερες παραλίες αναδεικνύονται μία σειρά από στοιχεία που αποτυπώνουν πόσο προβληματική έχει γίνει η ζωή για τους Έλληνες στην Ελλάδα.

Οι διακοπές στην Ελλάδα είναι πλέον ένα ακριβό σπορ το οποίο όλο και λιγότεροι Έλληνες μπορούν να εξασκήσουν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πάνω από τους μισούς Έλληνες πλέον δεν πάνε διακοπές επειδή δεν το αντέχουν λόγω της ακρίβειας, του κόστους ζωής και των χαμηλών αποδοχών.

Ένα όλο και μεγαλύτερο ποσοστό Ελλήνων επιλέγει να κάνει διακοπές στο εξωτερικό αφού το κόστος σε πολλές περιπτώσεις είναι χαμηλότερο από το να κάνουν διακοπές ακόμα και στο νησί που ζούνε.

Λ.χ., για να κάνει κάποιες διακοπές στις Κυκλάδες οι 4 διανυκτερεύσεις στη Σαντορίνη κοστίζουν 600 ευρώ ενώ στην Πάρο 335 ευρώ, ενώ οι 6 διανυκτερεύσεις στη Ρόδο φτάνουν τα 663 ευρώ .

Στο βόρειο Αιγαίο και τις Σποράδες: 4 διανυκτερεύσεις στη Χίο κοστίζουν 495 ευρώ, στη Λήμνο 480 ευρώ, στη Λέσβο 425 ευρώ και στην Ικαρία 505 ευρώ. Παράλληλα, δύο διανυκτερεύσεις στη Σάμο ανέρχονται σε 495 ευρώ και τρεις στη Σκύρο 355 ευρώ.

Oι τιμές των οργανωμένων πακέτων στις πιο περιζήτητες Ευρωπαϊκές πόλεις είναι σε γενικές γραμμές πιο ελκυστικές για τους Έλληνες. Ενδεικτικά, 4 διανυκτερεύσεις στο Λονδίνο κοστίζουν 390 ευρώ, στο Παρίσι 550 ευρώ, στη Λισαβόνα 490 ευρώ, ενώ τρεις διανυκτερεύσεις στη Βενετία έχουν κοστος 310 ευρώ, στο Άμστερνταμ 670 ευρώ και στη Λάρνακα 220 ευρώ.

Με μία φράση, για τον Έλληνα είναι πιο φτηνό να κάνει διακοπές στο Λονδίνο παρά στη Λέσβο και τη Λήμνο…

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα έχει το υψηλότερο κόστος στέγασης στην Ευρώπη αφού σχεδόν το 1/3 των εισοδημάτων των Ελλήνων καταλήγει σε ενοίκια, με το ποσό αυτό να αυξάνεται σημαντικά όταν προστίθενται τα υπόλοιπα έξοδα στέγασης, όπως λογαριασμοί για φως, θέρμανση, νερό και τηλέφωνο.

Η Ελλάδα είναι επίσης η χώρα που πλήττεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από το κύμα ακρίβειας.

Τα στοιχεία της Eurostat εμφανίζoυν την Ελλάδα ως τη χώρα με την υψηλότερη μηνιαία αύξηση τιμών στο 24,5% με δεύτερη χώρα την Εσθονία που οι αυξήσεις δεν ξεπερνούν το… 7,2%

Με βάση τα στοιχεία της Ευρ. Επιτροπής (γεν. διεύθυνση Ενέργειας) η Ελλάδα είχε την τέταρτη ακριβότερη αμόλυβδη στις 31 Ιουλίου με τιμή στα 1.948 ευρώ ανά λίτρο.

Η Ολλανδία είχε τιμή στα 2,052 ευρώ ανά λίτρο, η Δανία είχε τιμή στα 2,047 ευρώ ανά λίτρο και η Φινλανδία στα 1,912 ευρώ ανά λίτρο. Λαμβάνοντας όμως υπόψη τους μισθούς σε αυτές της χώρες μπορούμε να αντιληφθούμε ότι η τιμή των καυσίμων στοιχίζει στην τσέπη του Έλληνα πολύ παραπάνω.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα στην οποία όσοι ζουν δε μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, δε μπορούν να βρουν αξιοπρεπή στέγη την οποία πληρώνουν πανάκριβα, όπου αν και είναι νησιώτικη χώρα και αποτελεί τουριστικό προορισμό που έλκει ανθρώπους από όλο τον κόσμο, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν αντέχουν οικονομικά να απολαύσουν.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που είναι εχθρική προς τους Έλληνες.

Στο κίνημα για τις ελεύθερες παραλίες αποτυπώνεται μία ευρύτερη ανάγκη αμφισβήτησης των δομών που έχουν μετατρέψει τον Έλληνα σε πολίτη Β’ κατηγορίας στον ίδιο του τον τόπο. Έναν πολίτη ο οποίος όλο και παραπάνω έχει μόνο υποχρεώσεις και ελάχιστα δικαιώματα.

Αποτυπώνεται μέσα από την κάθοδο στις παραλίες πολιτών που αναζητούν πού να αφήσουν την πετσέτα τους, η ανάγκη σύγκρουσης με διεφθαρμένους μηχανισμούς, μαφιόζους επιχειρηματίες και ένα κράτος σαθρό που εξασφαλίζει τα συμφέροντα των λίγων εις βάρος των πολλών.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ