«Η ενίσχυση της Έρευνας και της Καινοτομίας αιχμή της Κυβερνητικής Πολιτικής»: Ομιλία του βουλευτή Χανίων Αντώνη Μπαλωμενάκη στην Επιτροπή της Βουλής | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Την ενίσχυση των περιφερειακών Ιδρυμάτων έρευνας και την καταπολέμηση των γραφειοκρατικών εμποδίων που, εκτός των άλλων, δυσχεραίνουν την προσπάθεια του προσωπικού, εισηγήθηκε στην μόνιμη επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, βουλευτής Χανίων κ. Αντώνης Μπαλωμενάκης .

«Παρά την κρίση υπάρχει μια Ελλάδα που αγωνίζεται και δημιουργεί, κάτω από τις πραγματικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες. Αυτήν την Ελλάδα θα στηρίξουμε, παράλληλα με την προσπάθεια να σταματήσει σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια να αναστραφεί το κύμα φυγής επιστημονικού δυναμικού προς το εξωτερικό». «Δεν χρειαζόμαστε τόσο μεγάλα σχέδια επί σχεδίων, όσο αντιμετώπιση των πρακτικών, καθημερινών προβλημάτων του ερευνητικού προσωπικού», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι στο παρελθόν «οραματικές» εξαγγελίες για ελληνικές «silicon valleys » κατέληξαν άδοξα, την ίδια στιγμή που στον τομέα της έρευνας σημειώνεται αν όχι οπισθοδρόμηση στασιμότητα.

Ο βουλευτής Χανίων τόνισε ακόμα ότι η συνεργασία με την επιτροπή Περιφερειών, η επί τόπου ενημέρωση και η άμεση λύση των πρακτικών θεμάτων θα δώσουν την αναγκαία ώθηση σε πολλά περιφερειακά ερευνητικά κέντρα και Πανεπιστημιακά ιδρύματα. «Η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την παραγωγή, αποτελεί πολιτική αιχμής για την Κυβέρνηση», κατέληξε, ενώ για την επιτροπή τεχνολογίας και έρευνας της Βουλής συμπλήρωσε ότι πρέπει να είναι κατ’ εξοχήν πεδίο πολιτικών συγκλίσεων και κοινών προωθητικών προτάσεων .

"Sponsored links"

Δείτε την ομιλία του κ. Μπαλωμενάκη εδώ:

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις