Η επιστήμη μίλησε: Εάν είστε αντικοινωνικοί είστε πολύ πιο έξυπνοι από τον μέσο όρο

Κανένα σχόλιο

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Psychology ρίχνει φως στην κοινωνική συμπεριφορά, εξηγώντας πως όσοι έχουν είναι αντικοινωνικοί μπορούν να θεωρηθούν πιο έξυπνοι.

Με απλά λόγια τα άτομα που σχεδόν πάντα αρνούνται μια πρόσκληση, που δεν συμμετέχουν εύκολα σε κοινωνικές εκδηλώσεις και που προτιμούν να είναι μόνοι τους, φαίνεται να έχουν υψηλότερο δείκτη IQ από τους υπόλοιπους. Παρόλα αυτά οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, των οποίων η συμπεριφορά ορίζεται ως αντικοινωνική, όχι μόνο αντιμετωπίζουν την κριτική από τους άλλους, αλλά επίσης χαρακτηρίζονται ως παράξενοι και διαφορετικοί.

Γιατί όμως όσοι είναι αντικοινωνικοί είναι πιο έξυπνοι;

"Sponsored links"

Η εν λόγω έρευνα αφού εξέτασε 15 χιλιάδες συμμετέχοντες έβγαλε το συμπέρασμα πως ένα αντικοινωνικό άτομο θεωρεί ότι το να πηγαίνει σε πάρτι, σε κοινωνικές εκδηλώσεις είναι χάσιμο χρόνου. Αντ αυτού προτιμάει να αφιερώνει χρόνο στο διάβασμα, την εμβάθυνση και τον απλό προβληματισμό.

Η έρευνα εξηγεί επίσης ότι ένας άνθρωπος που είναι αντικοινωνικός αναπτύσσει, ως αποτέλεσμα τη συμπεριφοράς του, έναν δυναμικό χαρακτήρα και μια ισχυρή προσωπικότητα. Έτσι όταν γινόμαστε πιο ανεξάρτητοι και δυναμικοί από τον μέση όριο, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη ευκολία τα προβλήματα της ζωής.

Η μελέτη αναγνώρισε ακόμα το γεγονός ότι οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι καταλήγουν να νιώθουν απομονωμένοι από τους γύρω τους, επειδή αντιλαμβάνονται διαφορετικά τον κόσμο. Και οι διαφορές στον τρόπο ζωής αλλά και οι προσεγγίσεις στην καθημερινή ζωή, με την πάροδο του χρόνου, ενθαρρύνουν αυτούς τους ανθρώπους στην απομόνωση.

Μετά λοιπόν τη δημοσίευση αυτής της μελέτης ξεκίνησαν πολλοί να διακρίνουν σε ορισμένους ανθρώπους τη δημιουργικότητά τους και την υψηλή νοημοσύνη τους και να παραβλέπουν το γεγονός της κοινωνικής τους συμπεριφοράς.

Στα : Επιστήμη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live