Η επόμενη μέρα στο λιμανι της Κισσάμου μετά τη βύθιση του καϊκιού είναι γεμάτη “θα”

Κανένα σχόλιο

Η επόμενη μέρα στο λιμάνι Κισάμου αλλά και οι δηλώσεις των ανθρώπων που εμπλέκονται στο προβληματικό λιμάνι “έπαιξαν” χθες στην κρατική ΕΡΤ μετά απο το ρεπορτάζ της δημοσιογραφου Κατερίνας Πολύζου.

Διαβάστε τις κυριότερες απο αυτές και τι ειπώθηκαν για να καταλάβετε οτι πάλι με το “θα” θα την βγάλουν οι αλιείς της περιοχής με κίνδυνο να ξαναχάσουν τις περιουσίες τους…

– Δύο οικογένειες που ζουν αποκλειστικά από την αλιεία καλούνται να αποκαταστήσουν ζημιές που αγγίζουν τα 50.000 για το καΐκι τους που βυθίστηκε, ενώ όπως είπαν στην κάμερα της ΕΡΤ τα αδέρφια Γιώργος και Γιάννης Γοναλάκης, θα χαθούν μεροκάματο τουλάχιστον δύο μηνών μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.

"Sponsored links"

Όπως είπε ο Δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης, υπάρχει πρόβλημα με τους δυτικούς ή νότιους ανέμους (ανατολικούς ξέχασε) και τις ζημιές που προκαλούν στα αλιευτικά σκάφη. Οι αναγκαίες παρεμβάσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες από το Λιμενικό Ταμείο.

Ο Πρόεδρος των Αλιέων της περιοχής Σ. Γρηγοράκης, ζητά από την πολιτεία τη στήριξη των αλιέων, αφού δεν προβλέπονται αποζημιώσεις ούτε από τον ΟΓΑ, ούτε από τον ΕΛΓΑ.

Ο κ. Μιχάλης ιδιοκτήτης του δεύτερου σκάφους, δεν έκρυψε την πίκρα του, αφού όπως είπε έχει ήδη χάσει ένα επαγγελματικό σκάφος στο ίδιο σημείο από την έλλειψη έργων υποδομής στο λιμάνι.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Δημήτρης Βιριράκης, τόνισε ότι θα φροντίσει για την εύρεση νέου πιο ασφαλούς αγκυροβόλιου, μετά από διαβούλευση.

Τελικά η μόνη αμεση λύση όπως ακούστηκε απ’ τους ίδιους τους ψαράδες αφού ειναι πολλά τα θα εδώ και 30 χρόνια ειναι να μεταναστεύσουν στο σίγουρο λιμάνι αυτό του Κολυμβαρίου… Είμαστε να μας κλαίνε και οι ρέγγες …τελικά.

sadentrepese.blogspot.com

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live