23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Η Ημέρα που χαμογέλασε η Γη

Ημερομηνία:

Το Κασσίνι θα πάρει νέο πορτρέτο της Γης σήμερα 19 Ιουλίου 2013 Ολόκληρος ο πλανήτης θα παρακολουθεί στις 19 Ιουλίου 2013 καθώς το διαστημόπλοιο Κασσίνι της ΝΑΣΑ θα τραβήξει φωτογραφία την Γη από την άλλη πλευρά του Κρόνου. Με το φως του Ήλιου να κρύβεται πίσω από τον γιγαντιαίο Κρόνο ο πλανήτης με τους δακτυλίους θα φαίνεται τεράστιος με την Γη μας να εμφανίζεται σαν μια μικρή απόμακρη μπλε κουκίδα.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που το Κασσίνι θα φωτογραφίσει την Γη από τον Κρόνο κατά την διάρκεια της εννεαετής αποστολής του αλλά αυτή την φορά θα ξέρουμε αρκετά πριν πότε θα ληφθεί αυτή η φωτογραφία από μία κάμερα δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά.

“Θα είναι μία μέρα που θα γιορτάσει ολόκληρος ο κόσμος,” λέει η διευθύντρια της ομάδας φωτογράφησης του Κασσίνι Κάρολιν Πόρκο του Ινστιτούτου Διαστημική Επιστήμης, στο Μπάουλντερ του Κολοράντο, η οποία πρώτη αναγνώρισε την μοναδική ευκαιρία για να δημιουργήσει αυτή την νέα θέα της Γης.

Οι Αστρονόμοι χωρίς σύνορα έχουν την τιμή να συντονίσουν παγκόσμιες αστρονομικές δραστηριότητες για να γιορτάσουν Την Ημέρα Που Χαμογέλασε η Γη σε συνεργασία με την ιδρυτή τους Κάρολιν Πόρκο.

Γιορτάστε κι εσείς την ημέρα οργανώνοντας ή συμμετέχοντας σε μία δραστηριότητα ή σε ένα διαγωνισμό.
• Βρείτε μία δράση για να συμμετέχετε κοντά σας.
http://www.astronomerswithoutborders.org/events-listing.html

Για τους Αστρονόμους Χωρίς Σύνορα
Χρίστος Σωτηρόπουλος
Εθνικός Συντονιστής

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...